Det er spennende tider for våre lokale politikere, og for alle som er interessert i politikk. Det er snart bare ett år igjen til kommune- og fylkestingsvalg, og de forskjellige valgkomiteene er i gang med nominasjonsprosessene.

Fra før vet vi at Ingvild Dalseg har fått en god posisjon i Høyre regionalt, og at hun er forespurt om å stå på listen til fylkestingsvalget. Sannsynligvis vil Dalseg være høyt oppe på den listen. Hun har tatt permisjon fra jobben som jordmor for å kunne satse på politikk, og hun har tenkt tanken om det kan være aktuelt å posisjonere seg før stortingsvalget om tre år.

I dagens avis skriver vi om Kristian Torve, som allerede har fått prøvd seg som stortingsrepresentant, i form av å møte som vara. Det har gitt mersmak for den unge politikeren, og nå har han også fått en god posisjon på Aps foreløpige nominasjonsliste til fylkestingsvalget. Der står også søsteren, Hanne, på en posisjon som kan gi plass. I Rennebu sitter også et politisk talent. Varaordfører Marit Bjerkås kommer nok også inn på fylkestinget.

Det vil være et løft for politikken, spesielt på lokalt nivå, om søsknene Torve og Bjerkås lykkes med å komme inn i de viktige posisjonene på nytt. I lokalpolitikken er vi ikke bortskjemte med unge representanter. I tillegg er det utrolig viktig for de lokaldemokratiet at det er kort vei inn til myndighetene som disponerer de store pengesekkene. Politikk handler om prioriteringer, og da må man være til stede om man skal få gjennomslag for sine ønsker.

Lokalt blir det også spenning i nominasjonskampen til kommunevalget. Kanskje størst spenning vil det knytte seg til Senterpartiet, der flere snakker om Ola Husa Risan som den nye lederkandidaten. Han ser også ut til å få en god posisjon i fylkestingsvalget.

Risan er et talent, og kan fort ende opp i posisjon som ordførerkandidat. Det kan være et smart trekk for å tekkes yngre velgere. Men sannsynligvis blir det ikke uten kamp. Det er flere i det politiske miljøet i Oppdal som tror Senterpartiet kan gjøre et brakvalg lokalt, og dermed få ordføreren. Derfor blir det nok et realt oppgjør internt om hvem som skal stå i den posisjonen.