- Johan var en sånn mann vi søkte gode råd hos

Meninger

Minneord for Johan Fredrik Dahle

Med sorg mottok vi meldingen om Johan Fredriks bortgang. En hedersmann, gentleman, støttespiller og venn er gått bort.

Johan Fredrik var aktiv politiker og kommunestyremedlem i perioden 1992-2011. Han hadde spesielt interesse for arbeidet i bygningsrådet. Men hjertet hans rommet også mye kunst og kultur. Han arbeidet som kultursjef for Oppdal kommune. Kulturhus, gravfeltet på Vang og pilgrims satsningen kan Johan tilskrives mye av æren for. Selv malte han, laget figurer, sang i kor, skrev spelet ”Dovresno” og diktet. Eli og Johan var mye på kino, konserter og kulturarrangement i Oppdal. Johan gikk turer i skog og mark, plukket kilovis med bær, hadde lange turer på langrennski og var klar for ny sesong i skiheisen.  

Samfunnsengasjementet var stort, aviser ble lest og debattert i Aunevegen. Johan Fredrik tryllet raskt frem en tegning eller et forslag til skisse for et nybygg og han hadde tro på Oppdal og utviklingen i bygda.     

Møter og forhandlinger hjemme i stua til Dahle har vært vanlig, etter at Johan gikk ut av det aktive politiske livet, var det han som serverte kaffe og rundstykker under møtene. Noen kokk var Johan Fredrik kanskje ikke, men han laget middag til Eli kom hjem. Ønsket om å avansere fra Fjordland, gjorde at han de siste ukene trente på pizzabaking! 

Johan var en sånn mann vi søkte gode råd hos. Hans livserfaring, velmenende måte å være på, hans godhet og humor hjalp flere av oss, når vi har stod ved veiskiller eller livet var utfordrende. Hans kjærlighet og respekt for Eli har vært rørende å se, en sann gentleman helt til det siste. Like før han døde, var noen av han siste ord: Takk for et fint liv.

Vi lyser fred for Johan Fredriks minne 


Oppdal Høyre, ved leder Ingvill Dalseg