- Som du roper i skogen får du svar

Meninger

Skientusiasmen er stor her i Oppdal. Det ser vi viktighet av å ivareta verdien av. Å tilrettelegge for flotte skiløyper er en selvfølge for oss i Senterpartiet. Det fremmer folkehelse og gir innbyggere og gjester store opplevelser i Oppdals vakre natur.

Så har spørsmålet vært om vi skal gå så langt som å ekspropriere en rett til å ha skiløype på en vei for å sikre skiløypa i Gjevilvassdalen.

"Flertall" er et argument som har vært benyttet i stor skala i lang tid av de som vil ha skiløypa på vegen. Og man kan gjerne bli blendet av argumentet om at "så lenge det er flertall så må mindretallet vike."

Tenk deg at du eier en veg sammen med 2 andre grunneiere. En dag kommer de to andre grunneierne på besøk til deg og krever å bruke vegen som dere eier som akebakke på vinteren for all framtid. Det må de vel få lov til - de er jo i flertall!
Men slik fungerer ikke verden når det kommer til rettigheter knyttet til eiendom.

Uenigheten i Gjevilvassdalen er en privattsrettslig tvist mellom 109 grunneiere. Den bør løses blant grunneierne, mener vi i Senterpartiet. Å bruke millioner av fellesskapets midler blir helt feil.

Hadde det kun vært 1 skiløype i Oppdal så hadde dette vært en annen sak, det ville rammet svært mange skientusiaster. Men vi har mer enn 20 mil med skiløyper i Oppdal. Tilbudene er så store at vi rekker ikke å gå alle løypene.

Det er lett å si at man vil ha skiløype på vegen når man ikke legger fram alternative forslag. De aller fleste sier også ja når man ikke får framlagt kostnad. Som man roper i skogen får man svar.

Vi i Senterpartiet har alltid hatt tro på at det skal være mulig å løse denne saken; alle grunneierne i Gjevilvassdalen vil ha skiløype. Dalen er bred nok for å kunne få til skiløype uten å ta i bruk vegen.