Takk for innsatsen, Njål

Meninger

Minneord:

Med ufattelig sorg mottok vi budskapet om at Njål Viken har omkommet.

Vi har egentlig ikke råd til å miste en ungdom som Njål. En ung mann i sin beste alder som hadde glede i aktiviteter, opplevelser og utfordringer, helst sammen med bror Ånung og kamerater.

Njål var en lyslugg med et godt blikk og et hjertelig smil.

Han vokste opp på og med gården oppi Viken. Han var glad i sine foreldre Gro og Steingrim og hadde også et nært forhold til besteforeldre og slekt på begge sider. Slekta føler et ufattelig savn.

De vil savne lysluggen med det gode blikket og hjertelige smilet.

Njål gikk barneskolen på Vollan. Han la arbeid i skole-utfordringene og han likte seg ute i leken. Det var mye som kunne bli konkurranse. Det var stas å vinne, særlig om det gjaldt storebror Ånung. Gjennom grunnskolen fikk han gode lokale venner.

Bror og venner vil savne lysluggen med det gode blikket og hjertelige smilet.

Etter befalsskolen begynte han på utdanning som sykepleier. Han hadde praksis i Oppdal i høst og der fikk jeg møte hans gode vesen. Enhver pasient ville ha følt seg trygg hos Njål.

Sist vår fikk Ånung og jeg overtalt Njål til å løpe for VOF i Holmenkollstafetten. Han vekslet med Ånung og gjorde som vanlig en god innsats, og var med og sørget for at vårt herrelag var 13. beste lag i klasse menn elite.

Utpå sommeren stilte han på 3000 meter på stevne på Lillehammer, løp inn på en god tid og vi snakket om at til våren neste år skulle han løpe sin etappe i stafetten enda raskere. Slik gikk det ikke.

Idretts-vennene takker for og lyser fred over gode minner, og vi føler stor sorg.

Vi vil savne lysluggen med det gode blikket og det hjertelige smilet.

For Vollan Idrettsklubb

Kjell Arve Husby, leder