Senterpartiet skal ta opp kampen om å beholde trafikkstasjonen i Oppdal

Geir Arild Espnes.   Foto: Jan Inge Flå

Meninger

I en sak på NRK i går rapporteres det om at Regjeringen vurderer å legge ned sju trafikkstasjoner i Trøndelag. Oppdal er blant disse. De andre er Brekstad, Levanger, Namsos, Orkanger, Røros, Steinkjer og Stjørdal. Så både Orkanger og Røros vil muligens forsvinne.

Senterpartiet advarte mot at strukturreformen ville resultere i mange typer for sentralisering. Det ble avfeiet med at dette var skremselspropaganda. Nå skjer nettopp det vi advarte mot hele veien og det vi ser nå er en del i det hele. Trafikkstasjonene er bare et symptom.

Å legge ned trafikkstasjonene og stort sette bare beholde i byene, vil gjøre det vanskeligere for ungdom å få nødvendig førerkort. Det vil antageligvis bli verre for alle, i og med at køene blir lengre. Utgiftene flyttes fra Staten til innbyggerne i distriktene. Som da står igjen som de som taper, som er blitt det vanlige nå.

Kampen om passkontoret i Oppdal ble vunnet. Vi skal vinne denne også. Senterpartiet vi sørge for at mennesker har tjenestene nær seg, kjempe mot sentralisering.