Frister det å bli selvstendig næringsdrivende?

Hardt arbeid og dyktighet er ikke avgjørende lenger. Viktigst nå er kontakter til det offentlige, for å få støtte og annen nødhjelp.

Odd Asbjørn Nyberg Oddfrid Nyberg Gullvåg camping  Foto: Simen Meisdal

Meninger

Skrevet av Odd Nyberg, siving

Gullvåg Camping

Kåret til årets campingplass 2019

«Coronadugnaden» viser med all tydelighet forskjellen i risiko for alle de som får sin lønn fra staten, som nå er over halvparten i Norge, og de som får sin lønn fra bedrifter.

Det offentlige sier de stadig  prøver  å legge til rette for flere arbeidsplasser, men det er mange årsaker til at dette kun ender med enda flere betalt av det offentlige. Eller noen få private bedrifter, med gode kontakter til våre felles midler. Nå har vi passert «point of no return», dvs privat næringsliv er ikke i stand til å betale offentlig forbruk. Oljefondet må brukes mer og mer for hvert år.


Gullvåg er «Årets camping»: - Vi er veldig stolte og ydmyke

- Vi ble veldig overrasket, sier Oddfrid Nyberg, som eier og drifter Gullvåg camping sammen med ektemannen Odd Asbjørn Nyberg.

 

Min erfaring som selvstendig næringsdrivende siden 1985 med camping, restaurant og overnatting,  er at det offentlige ofte ikke er så behjelpelig for alle som mange tror. Innføring av stadig nye skatter, avgifter og regler gjør det vanskelig.

Oppdalsporten ble etablert med god støtte fra det offentlige. Denne har i årevis gått med underskudd . Se utdrag fra proff.no.

Regnskapstall for Oppdalsporten, hentet fra proff.no. 

 

Etter flere år med underskudd har kroa ved E6 klart å snu trenden

Oppdalsporten gikk for første gang på flere år med et overskudd i 2019.

 

Når jeg leser i Opdalingen at bedriften endelig går med overskudd, er det grunn til å spørre hvorfor. Vi konkurrerer om de samme kundene - på like vilkår? Siden 2015 har salgsinntekter gått jevnt nedover og halvert seg. Spesielt er året 2019 interessant da bedriften plutselig har et resultat 1,5 milloner bedre enn de siste åra. Hvordan er dette mulig når de har 25% mindre salg og varekostnad? Dessuten var det vel stengt i en lengre periode pga ombygging. Laveste innkjøp siden oppstarten.

Hardt arbeid og dyktighet er ikke avgjørende lenger. Viktigst nå er kontakter til det offentlige, for å få støtte og annen nødhjelp. Statens Vegvesen leier nå den rådyre parkeringsplassen ved Oppdalsporten - som Statens Vegvesen selv betalte!

Er det dette som kalles bærekraftig utvikling ? For en konkurrent innen samme bransje, er dette identisk med doping innen idretten.