Veien oversvømt

Store mengder vann stengte E6 nord for Berkåk i formiddag - mens et snøras stengte veien i Drivdalen.

MYE VANN: Mildvær og regn utløste oversvømmelse på E6 ved Nordskogen nord for Berkåk lørdag formiddag. 

KØ: Oversvømmelsen stengte veien. 

Nyheter

RENNEBU: E6 ved Nordskogen ble stengt ett kvarters tid lørdag formiddag da store mengder vann flommet over veien. Det milde været kombinert med regnet gjorde sitt til at is kom i drift og blokkerte stikkrenner. Mesta jobber ved området og trafikken går nå sakte forbi stedet.

Mesta sier at det kan bli mere problemer med is i bevegelse og tetting av stikkrenner, hvis det fortsetter med mildvær og regn. Det dannet seg noe kø på strekningen, men til tross for jevn påskeutfart oppstod det ikke problemer av særlig art. Veien er åpen i et felt, mens det samtidig pågår gravearbeider på stedet.

Seinere på ettermiddagen, klokka halv fem, gikk det et rundt 20 meter bredt og to meter høyt snøras over E6 i Drivdalen, rett nord om Kongsvold.

- Det tok omtrent to timer fra raset gikk til veien var åpnet igjen, sier operasjonsleder Bård Jacobsen ved Sør-Trøndelag politidistrikt, og legger til at en av kjørebanene ble åpnet først.

- Men det oppsto lange køer før veien ble ryddet, sier Jacobsen.

Mesta hentet maskiner fra Oppdal, som sørget for å rydde veien. Personer i nærheten observerte raset, og så at det ikke var folk på veien da snøen kom. Operasjonslederen forteller at det ble gjort vurderinger av området, og at det ikke er fare for nye skred.

- Vi anser dette som et mer eller mindre normalt vårfenomen, og tror ikke det er fare for at det skal gå flere skred i området.