Ser fram mot Oppdalstreffet

Amund Andersen (80) debuterte nylig i bowling-EM. Nå fokuserer han på den største bowlingturneringa som noen gang har funnet sted på hjemmebane.
Nyheter

OPPDAL: – Jo eldre du blir, jo sterkere blir konkurranseinstinktet, sier Amund Andersen. Det er torsdag og åttiåringen er som vanlig til stede når pensjonister samles for å spille bowling i bowlinghallen.

For en måneds tid siden deltok han i bowling-EM for veteraner i Norrköping.

– Det er det artigste jeg har vært med på. Det var med 800 spillere fra hele Europa. Spillmessig gikk det ikke så veldig bra, det var vanskelige oljeforhold på banen, men det var en alvorlig fin tur, sier Andersen.

Det er ikke mer enn ti år siden han begynte å spille bowling. Bevegelsen har han imidlertid hatt siden seksårsalderen.

– Jeg har spilt skotthyll hele livet, sier oppdalingen.

Stor sommerturnering

Nå øver han til Oppdalstreffet. Den største bowlingturneringa som noen gang har funnet sted i Oppdal på sommerstid.

– Vanligvis har det vært ei stor sommerturnering i Evje. I fjor brente de imidlertid broene sine da de avlyste i siste øyeblikk. Vi tok sjansen og markedsførte oss for å få spillerne det gikk utover hit i stedet. Så langt er mer enn 100 påmeldt, sier turneringsleder Egil Toftaker i Oppdal bowlingklubb.

Han gleder seg stort til turneringa starter fredag. I løpet av ni dager skal det spilles mer enn 1300 serier på de seks banene som finnes i bowlinghallen.

På hverdagene starter puljene klokka 16.00, i helgene klokka 09.00. Det er satt opp spill helt til klokka 01.30 noen netter, ifølge turneringslederen.

– Søndag 29. juli spilles finalene. Da håper vi det kommer en del folk så det blir litt stemning her, sier Toftaker.

Gode tilbakemeldinger

Blant de påmeldte i Oppdalstreffet er U21-landslaget, som nylig kom hjem fra VM i Thailand. I tillegg stiller 14 spillere fra Oppdal bowlingklubb i turneringa.

– På en god dag kan Eivind Vermøy, som er fra Gjøra, men spiller for Oppdal, hevde seg i finalene, sier Toftaker.

Han er glad for å ha lagt årets sommerturnering til Oppdal, og har fått gode tilbakemeldinger fra spillerne.

– Det kommer spillere fra hele landet, de syns det er topp å komme til Oppdal. De ligger midt i landet og overnattingsmulighetene er gode, sier turneringslederen.

– Artig å være vertskap

Også driverne av bowlinghallen gleder seg over turneringa.

– Dette betyr mye for oss. Det gir oss faste inntekter på sommerstid, som vanligvis er den roligste tida her. Samtidig er det artig å kunne være vertskap når ei såpass stor turnering finner sted. Vi har nok bemanning til å passe godt på spillerne, i tillegg til at klubben stiller med mannskap, sier Trond Erik Riise ved bowlinghallen.

Amund Andersen gleder seg på sin side stort til turneringa, men er spent.

– Nervene kommer. Følelsen etter at man har satt seks-sju «strike» på rad er helt spesiell. Det er som om det krøller seg innvendig, sier åttiåringen.