ÅMOTSDALEN: Lørdag kveld spilte valdresbandet Staut for hundrevis av publikummere i Åmotsdalen. Kvintetten var mektig imponert over de ville omgivelsene.

- For et sted dette er. I går spilte vi på Vinstra. Der var det rundt 5000 publikummere, det var like artig, om ikke artigere å spille her, sier Dag Arve Sandnes i Staut etter konserten. Han forklarer at kontakten med publikum ble helt unik. Han håper Åmotsdalsfestivalen blir et årlig arrangement, og ønsker arrangørene lykke til videre. Gitaristen legger dessuten til at bandet mer enn gjerne tar seg en tur til neste år.

For arrangørene Torbjørn Orkelbog og Synnøve Sletvold ble kvelden et eventyr.

- Dette var kjempeartig. For ei stemning det har vært her, sier Sletvold og gliser bredt. Hun hadde ikke tellinga på hvor mange som befant seg blant publikum lørdag kveld.

- Men det var mange, skikkelig mange.

Da konserten var over, og sommernatta gikk inn i de små timene, hoppet mange på bussen tilbake til parkeringa på Engan, mens andre fortsatte festen i Åmotsdalen.

Søndag står familietur til slåtteenga Skro på tapeten til festivalen.

Les mer om tidenes første Åmotsdalsfestival i Opdalingen onsdag.

Staut laget god stemning da de spilte på Åmotsdalsfestivalen i 2014. I høst skal de opptre i Oppdal kulturhus. Foto: Foto: Arkivfoto, OP