Det finnes vel knapt en skoleelev i Oppdal som ikke kjenner til historien og mannen bak «Reven med den lille foten» som Kjell Erik Killi Olsen ga som gave til kulturhuset i sin tid. Skulpturen har på mange måter blitt et slags varemerke for kulturhuset.

– Killi Olsens kunstkarriere rommer så uendelig mye mer, og det er dette vi vil vise gjennom hans separatutstilling i Oppdal, forklarer Guri Conradi, leder for Oppdal Kunstlag.

Internasjonalt anerkjent

Killi Olsen er utdannet ved Kunstskolen i Trondheim, Academica Sztuck Pieknyck i Krakow og Statens Kunstakademi i Oslo.

Han har hatt utstillinger flere steder i Norge, i New York, Roma, São Paulo, Göteborg, Seattle, Indianapolis, Köln, Berlin, Stockholm og København, for å nevne noen steder.

Det var Guri Conradi som selv inviterte kunstneren å stille ut i Oppdal da hun møtte ham under en utstilling i Berlin for to år siden.

Reven lyssettes

Den verdenskjente kunstneren har både familie i Oppdal, har eierinteresser i Torgsenteret og har flere ganger vært på ferie i Oppdal, forteller Conradi.

– Da han ga «Reven med den lille foten» i gave til Oppdal kulturhus var tanken at den ikke skulle lyssettes. Men etter flere besøk i Oppdal har kunstneren skiftet mening, og reven blir nå lyssatt til åpningen av utstillingen, forteller Conradi.

Salgsutstilling

I tillegg til å vise det store spekteret i kunstnerens arbeid, vil det også bli stilt ut tolv mindre malerier og ti tusjtegninger som det vil bli mulig å kjøpe.

Conradi forteller at hun allerede nå er blitt kontaktet av flere kunstinteresserte som ønsker å komme til åpningen, og som kommer reisende langveisfra for å få muligheten til å kjøpe noe av Killi Olsen.

Åpningen av utstillingen som finner sted neste helg er åpen for alle og kunstneren kommer selv til å være til stede.

1983: Black Bird/Sort Fugl (utsnitt)