Fjell- og Fårikålfestivalen: – Dette er det største som har skjedd festivalen på mange år. Vi har tidligere hatt for lite fokus på fjell, sier festivalsjef Stein Mellemseter.

Oppdalsbanken og Oppdal Everk er med og finansierer messa, som skal være i kulturhusets Allsal 3.–4. oktober.

– Grunnen til at vi går inn med penger er at små lokale aktører, som sitter på fantastiske produkter, ikke har råd til å markedsføre seg nok, sier sjef i Oppdalsbanken, Espen Eriksen.

– Ikke en salgsmesse

Det var i en lunsjpause at daglig leder Margrete Vognild Blokhus i OPPDAL: 365 og Janette Hargin i Enern AS, fikk ideen om messa.

– Over en kaffekopp fant vi ut at vi må ut og fortelle hvilke aktiviteter og kompetanse Oppdal har å by på. Vi vil motivere folk til å bruke naturen mer, sier Vognild Blokhus.

Foreløpig har 13–14 aktører meldt seg til å ha stand. Noen av disse er Intersport, Sport 1, Pulssenteret og Opplev Oppdal.

– Det blir ingen salgsmesse, men en aktivitetsmesse hvor folk kan bli opplyst om friluftsliv av personer med høy kompetanse, sier Hargin.

Foredrag og konkurranser

Til messa kommer også Tor Olav Naalsund fra Fjellsentralen og Håkon Nordseth fra Norsk Luftambulanse.

– Det er folk med høy kompetanse som skal holde foredrag om hvordan man skal oppføre seg ute i naturen, sier Vognilds Blokhus.

I tillegg blir det flere konkurranser, blant annet stakemaskin, jibbing og innendørs sykkelbane.