Flere kjente internasjonale og nasjonale persionligheter fra filmverden kommer til årets festival i Oppdal.

Ramaskrik 2015 åpner med filmen «Shut in», en home invasion-film omAnna som får ubudne gjester, men som kanskje har en og annenoverraskelse på lur innenfor husets fire vegger. Regissør AdamSchindler og produsent Erik Olsen, begge med skandinaviske røtter,tar turen fra Los Angeles for å kaste glans over åpningen.

Olsenhar produsert horrorfilmene «House of Wax», «The Reaping» (med PeterSarsgaard og Vera Farmiga) og «Orphan» og sist nå som ExecutiveProducer på filmen «The Book of Eli» med Denzel Washington ihovedrollen. Han er for tiden godt i gang med en adapsjon avbiografien «The Dirt», om Mötley Crües oppturer og nedturer.

Jobbet med «Desperate Houseviwes»

RegissørAdam Schindler debuterer som regissør med Shut in, etter flere år ifilm - og tv industrien. Han har blant annet jobbet med filmer som«Kill Bill 2» og tv-serier som «Desperate Houseviwes» og har fått myeoppmerksomhet for sine manus-ferdigheter.

Corin Hardy tar med seg horrorfilmen «The Hallow» (The Woods) tilOppdal. Den britiske regissøren har skrevet og utviklet en rekkekortfilmer innen sjangeren i tillegg til å ha jobbet medmusikkvideoer for blant annet «The Prodigy».

To verdenspremierer

Kult-regissør Reinert Kiil gjester festivalen med kortfilmene«Vardøger» og den rykende ferske «Draugr». Begge er musikkvideoer forbandet «Mortiis» som for tiden er på turné i USA.

Filmen skal visespå konsertene i USA, men Kiil har sørget for at den ikke blir vistfør Oppdals-publikummet har fått den aller første titten på det somsannsynligvis blir en oppvisning i ekte splatterfilm.

Premiereaktuelle «Villmark 2» skal vises ute iskogen og regissør Pål Øie gjester for andre gang Ramaskrik sammenmed hovedrolleinnehaver Ellen Dorrit Petersen.

Pål Øie leverer sintredje langfilm og skrekkfilm med Villmark 2. Den første filmen iserien blir sett på som starten på den norske skrekkfilmbølgen desiste åra. Ellen Dorrit Petersen debuterer i skrekkfilmgenren, mener kjent for roller i bl.a «De Usynlige», «Kongen av Bastøy» og «Blind».