Rennebu: I løpet av ni dager kan du se på kunst i Frivillighuset,stemme i på sang- og musikkvelden i Berkåk kirke eller gi deg medpå en spennende mørketur til Buvatnet. Blant annet.

Kulturvukku 2015 avsluttes neste søndag med defrivilliges festaften i Rennebuhallen. Kvelden er en annerkjennelsetil alle de som har stilt opp til dugnad og annet frivillig arbeidi forbindelse med Rennebumartnans 30 år lange historie.

- Vi gjordelitt for utstillere og publikum for å markere åretsjubileumsmartna, men da hadde selvsagt ikke dugnadsfolket tid.Spørsmålet ble da hva vi skulle finne på for alle de som faktiskgjør oss i stand til arrangere martnan, sier Kenneth Teigen.

Fest for de frivillige

Isamarbeid med hovedsamarbeidspartnerne Rennebu kommune,KVO/Trønderenergi, Kraftlaget og SpareBank1 SMN, har Rennebumartnansydd sammen et variert kulturelt program. Under kyndig ledelse avkveldens konferansier Marvin Wiseth, vil gjestene i løpet avkvelden blant annet få høre Sigrid Haanshus fra Soknedal.

Sigridble stemt direkte fram til semifinale i årets utgave av NorskeTalenter, og sangtalentet vil nok vise rennbyggen prov på sinstemmeprakt denne kvelden. Sammen med Milenburg Joys vil Rennebusegen Heidi Skjerve delta. Heidi har vært på scena i flereforskjellige settinger i martnashistorien, blant annet som en avfire lokale gullstruper i kvartetten Coffee Lovers.

De stautemannfolka i Rennebu Mannskor har også meldt sin ankomst, såarrangørene har sydd sammen et variert kunstnerisk program. Itillegg er det varslet en og annen overraskelse.

- Vi må hellerikke glemme at vi får et gjenhør med martnasorkesteret. De var etfast innslag på bygdakveldene og Rennebumartnan på 80-tallet, ogdet er ekstra hyggelig at de kommer, sier Teigen.

Dugnadspenger

Somvidere kan fortelle at utenom kulturinnslagene, vil det bli servertkaffe og kaker, og ikke minst; det vil bli utdeling avdugnadspenger. For selv om dugnad per definisjon betyr fellesutført og ulønnet, frivillig arbeid, får lag og foreninger somstiller opp på Rennebumartnan faktisk godtgjørelse. Det blir en delpenger av det også, for å si det forsiktig.

- Siden vi begynte medlønnet dugnadsarbeid, er det lagt ned 90 000 dugnadstimer og utbetalt over 5,4 millioner kroner til lag ogforeninger, forteller martnasgeneralen.

Starter og slutter med jubileum

Så var du bare med på en liten dugnadsjobb i 1986, ellerer en av dem som trofast har representert et lag eller kanskje baredeg selv i de tretti åra martnan har eksistert, er du mer ennhjertelig velkommen til en festaften i Rennebus storstue nestesøndag.

- Vi gleder oss til dette, og folk må bare melde seg på viaRennebumartnan sine hjemmesider, eller de kan stikke innomkontoret. Alt er selvsagt gratis denne kvelden, sier KennethTeigen.

Årets kulturvukku i Rennebu står i jubileringens tegn bådeved start og innkomst. For mens Rennebumartnan markerer sine 30 årneste søndag, er det for 20. år på rad at ildsjelene i korpsmiljøetdrar i gang RennebuSpæll førstkommende lørdag, og med det markererstarten på Kulturvukku 2015.