Fansen har sagt sitt. Astrid S. er årets vinner i kategorien«Best Worldwide Act:Europe».

Den trønderske artisten vant over de andre norske nominerte: Kygo, Madcon, Sandra Lyng og Donkeyboy.

- Så sykt kult! Min første EMA! Tusen takk til alle som har tatt segtid til å stemme. Det setter jeg veldig pris på, sier Smeplass i enpressemelding fra MTV.

Spilte i Tyskland for første gang

Astrid S er en opptatt kvinne for tiden. I for­ri­ge uke de­bu­ter­te Ren­ne­bu-ar­tis­ten i Tysk­land medkon­ser­ter i Ham­burg og Berlin.

Det er en sen tors­dag kveld ogklubb­lo­ka­let ved bred­den av Spree er fylt til ran­den avbran­sje­folk og nys­gjer­ri­ge mu­sikk­fans. Ast­rid drar i gang«2AM», og fle­re blant pub­li­kum har ty­de­lig gjorthjem­me­lek­sa si og syn­ger med på 18-år­in­gens hit­låt. Ast­ridbe­sø­ker Tysk­land for al­ler før­s­te gang, både pro­fe­sjo­neltog pri­vat. Og et­ter kon­ser­ten for­tel­ler hun til Op­da­lin­genat hun er for­nøyd med mot­ta­kel­sen som ar­tist.

– Det haregent­lig gått bed­re enn for­ven­tet. Folk har stått å dig­ga, sådet be­tyr vel at de li­ker mu­sik­ken? Her i Berlin mer­ker man atde er vel­dig kule, men noen vis­te litt mer en­ga­sje­ment ennand­re. Men de had­de sik­kert røy­ka ett el­ler an­net, lerAst­rid.

Bein­hard over­gang

– Men det er selv­føl­ge­ligbein­hardt å gå fra VG-lista-tur­né hvor alle er helt vil­le, til åmåt­te job­be eks­tra hardt for å få opp­merk­som­het fra sa­len.Man får ikke noe gra­tis her.

De to show­ca­se­ne Ast­rid spil­te iTysk­land er en del av Ja Ja Ja-kon­sep­tet. En fel­les­nor­diskplatt­form for å vise fram nytt ta­lent fra Nor­den. Kon­sep­tethar vært en suk­sess i Lon­don de sis­te fem åre­ne, ogeks­pan­der­te til Tysk­land for ett år si­den.

– Hvor­dan harda­ge­ne dine sett ut i Tysk­land?

– Vi spil­te i Ham­burg i går.Og så gjor­de jeg et ra­dio­in­ter­vju. Nei, vent, in­ter­vju­etvar i dag! Jeg går helt i surr!, sier Ast­rid og him­ler medøy­ne­ne.

Ner­vøs på di­rek­ten

Ra­dio­sta­sjo­nen FluxFM somin­ter­vju­et trøn­de­ren kan sam­men­lik­nes med Berlin- ogBrandenburg-re­gi­o­nen sitt svar på P3 hjem­me i Norge.Ra­dio­ka­na­len er en av de vik­tig­ste når det kom­mer til åpro­mo­te­re ny mu­sikk i Tysk­land.

– Det var vel­dig rart, desnak­ket til meg på tysk og så svar­te jeg på eng­elsk, og såover­sat­te de til tysk til lyt­ter­ne.

– På di­rek­ten?

– Ja detvar live, og jeg viss­te ikke at det skul­le gjø­res på tysk, såjeg var litt ner­vøs. Jeg vet ikke om jeg svar­te på det de spur­teom, men jeg hå­per det, sier hun.

Men først og fremst hand­letbe­søket om å etab­le­re kon­takt mel­lom den nors­ke ar­tis­ten oghen­nes nye ap­pa­rat i Tysk­land, og ska­pe en­ga­sje­ment rundtpro­sjek­te­ne de skal job­be sam­men om fram­over.

– Det ervik­tig å hil­se på de jeg skal job­be med. Jeg har al­le­re­degjort en run­de i Lon­don. Men nå er det bra å få kom­me hit å visede jeg skal job­be med i Tysk­land hva jeg er god for, og spil­lemu­sik­ken min for dem. Vi leg­ger grunn­laget for fram­ti­digsam­ar­beid, og vi vil ska­pe et team, for­tel­lerBerk­åk-ar­tis­ten, som ming­let med Uni­ver­sal Music-sje­fer ogre­pre­sen­tan­ter fra publishing-sel­ska­pet Sony ATV et­terkon­ser­ten i Berlin.

– Men vi sat­ser ikke spe­si­elt i Tysk­land,vi sat­ser i hele ver­den, kon­sta­te­rer ar­tis­ten oglåt­skri­ve­ren som nep­pe blir ar­beids­le­dig med det før­s­te.

In­ter­na­sjo­nalt sam­ar­beid

– Jeg skri­ver med vel­dig man­geflin­ke folk, kjen­te låt­skri­ve­re og pro­du­sen­ter. Og såjob­ber jeg med en egen EP, for­tel­ler Ast­rid, som al­le­re­dehar in­ter­na­sjo­na­le sam­ar­bei­der med ka­na­dis­ke ShawnMendes og svens­ke Avi­cii på CV-en.

Se­nest har hun job­bet medden suk­sess­ful­le tys­ke DJ-en og mu­sikk­pro­du­sen­ten Fe­lixJah­ren. Ast­rid ut­bry­ter i sang:

– Du vet han som har dender­re; «Oh I think I found myself a cheer­lea­der». Og «Ain’tnobody, nothing better, ma­kes me hap­py, ma­kes me feel this way».Jeg har skre­vet fle­re lå­ter med han, men vi vet ikke helt hva viskal bru­ke dem til enda, av­slut­ter hun.

23. ok­to­ber slip­perAst­rid S ny sin­gel, og to da­ger se­ne­re får vi vite om hunstik­ker av med tit­te­len «Best Nor­we­gi­an Act» i MTV Eu­ro­peMusic Awards, hvor hun er no­mi­nert sam­men med Kygo, Mad­con,San­dra Lyng og Donkeyboy.