HalloVenner et alternativ til den amerikanske tradisjonen Halloween. I 2014 samlet konseptet over 30 000 deltakere på 80 steder i Norge.

HalloVenn er et arrangement hvor barna kler seg ut som hyggelig ting, og ikke skumle monstre som i den amerikanske tradisjonen. Man inviterer til en kjempestor fest med aktiviteter,underholdning og godteri.

Vollan skole har i flere år har hatt et satsningsområde på vennskap mellom elevene. Og HalloVenn har vært et bidrag til dette.

- Det er rett og slett et elevarrangement der de voksne bidrar til at barna skaper gode relasjoner. Vi har hatt en ekstra tradisjon for det på Tågvollan, forteller rektor Gjermund Kvam.

Det er Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) som står bak arrangementet.

Grilling og natursti

Mandag kveld samlet over hundre barn og voksne seg på uteområdet utenfor Vollan skole. Her ble det servering av enkel grillmat, kaffe og kaker. 78 poser godteri ble delt ut i løpet av kvelden.

Det ble sekkeløp og tautrekking. Kvelden avsluttet med natursti med spørsmål.

- Det ble en flott kveld i deilig høstvær. Et triveligere alternativ til Halloween, forteller Else Morken, som var tilstede mandag kveld.

Mandag kveld var det ikke bare skole- og barnehagebarn fra Vollan på arrangementet.

- Vi er en såpass liten skole så vi inviterte speiderne og andre i bygda som hadde lyst til å bli med. Vi håper at vi virker gjestfrie, sier Kvam.