12. desember settes Per Asplins kjente og kjære juleklassiker opp i Oppdal kulturhus. Det er Bergstaden Teaterlag som står bak oppsetningen, og skal ha to forestillinger på samme dag.

- Vi er utrolig glade og fornøydefor å ha fått denne klassikeren på programmet. Hvis folk ikke får julestemning av dette må det være snøen som mangler, forteller Guri Hokseng ved Oppdal kulturhus.

Hun forteller at de har forsøkt å få tak i julemusikalen lenge.

- I fjor var vi centimeter fra å klare det, men mislyktes. Derfor er det veldig gledelig at vi nå skal sette opp to forestillinger på samme dag, sier hun.

Hokseng tror det skal gå greit å fylle to forestillinger.

- På Karius og Baktus fikk vi ikke plass til alle med én forestilling. Putti plutti pott er ikke noe mindre populært, så jeg tror behovet er det, sier hun.

Like bra som originalen

Selv om det ikke er originalstykket som kommer til Oppdal, er Hokseng sikker på at alle vil like rørosingenes versjon.

- Jeg var å så litt av stykket på Røros i fjor, og jeg ble mektig imponert over nivået på forestillingen. Den var ikke noe dårligere enn det som settes opp i de store byene, forteller hun.

Hokseng forteller at den originale oppsetningen prioriterer de største stedene i landet.

- Det kreves mye å sette opp det stykket grunnet et stort apparat. Jeg skjønner at de ikke kan reise til mindre steder, sier hun.

Ellevill jakt etter julenissens skjegg

Idenne sprudlende julemusikalen møter man over 50 barn og voksne fraBergstaden Teaterlag – i en ellevill jakt på julenissens skjegg ogselvfølgelig et eget «Putti-orkester». Det er mer enn 40 år sidenPer Asplin skrev eventyret om den lille nissegutten Putti PluttiPott og hans reise til Onkel Per, Petter og Caroline medJulenissens trylleskjegg.

- Vi får et godt alternativ til originalen som alle i familien vil like. Både barn, foreldre og besteforeldre, forteller Hokseng.