I forbindelse med Oppdal Historielags høstmøte ble den etterhvert så tradisjonelle Dialektprisen delt ut; i år gikk den til Ola Husa Risan.

Juryen som består av Anne Grete Hoelseter fra Oppdalsbanken, Per Roar Bekken fra Opp, Ruth Mellemseter fra Notabene og Ingeborg Donali, la spesielt vekt på at det er viktig at ungdommen holder fast på dialekten.

Ola Husa Risan som var Oppdal Senterpartis ungdomskandidat under årets lokalvalg har klart å få en kjent profil innen lokalpolitikken, og da han  stilte opp på valgdebatten i regi av Oppdal videregående skole var han den eneste lokale politikeren som stilte opp, og på praten var det aldri noen tvil om at denne karen var fra Oppdal.

- Jeg synes det er viktig å ta vare på dialekten, det er en del av vår identitet, sa Risan i sin takketale etter utdelingen.

Det var Ruth Mellemseter som leste opp juryens begrunnelse, og hun tok blant annet opp Risans generøse bruk av tjukkeste oppdalsdialekta når han sitter på jobb i kassa på Domus.

Juryen er godt kjent med Risans politiske ambisjoner, og de bemerket at dersom det skulle gå slik at Risan en gang blir Oppdals ordfører, ja, da er man i alle fall sikker på at dialekta er på stell.