Ikveld står komikeren Nils Ingar Aadne (Nilsi) nok en gang på scenen i kulturhuset. Denne gangen reiser han rundt med sitt eget show "Ego". Det er to år siden sist han var i Oppdal, sammen med Bård Tufte Johansen og Johan Golden. Den gang havnet de i en forferdelig snøstorm og showet ble utsatt i en time.

- Nei, så langt er det ikke noen snøstorm i sikte. Jeg nyter turen opp Gudbrandsdalen og til Oppdal, forteller komikeren over telefon til Opdalingen.

- Jeg gleder meg

Det er solgt rundt 100 billetter til kveldens show, og Nilsi gleder seg til å stå på scenen i Oppdal igjen.

- Det er to år siden sist, og da var det veldig gøy, selv om vi ble veldig forsinket.

Nils-Ingar har brukt sitt morsomme og observante skråblikk for ålage showet "EGO", der han tar for seg hvor bra vi egentlig har det iher på berget.

- Nordmenn lever på balkongen til verden; folk kjøperhytte i Thailand og det grilles kamskjell på Larkollen. Traustejordnære nordmenn har over natta fått penger mellom henda. EirikBlodøks har rett og slett vunnet i lotto. Det blir humor av sånt!Med glimt i øyet og et innhold som gir publikum høygjennkjennelses-faktor er dette et humorshow du virkelig vil le av.VG ga terningkast fem etter premieren på showet i februar i år, står det om showet på kulturhusets hjemmeside.

- Jeg kommer til å snakke mest om Norge, men jeg kommer også til å snakke om publikum som er tilstede ikveld, sier han.

Må lese seg opp

Selv vet ikke Nilsi svært mye om Oppdal og sier han må lese seg litt opp til kveldens show.

- Jeg har hørt at Oppdal er en fantastisk plass å stå på ski. Desverre har jeg ikke fått testet det selv enda.

- Blir avgjort i 2. omgang

Norge spiller i kveld sin første play off-kamp mot Ungarn og om deltakelse i neste års EM i Frankrike. Kveldens show starter klokka 20.00, 45 minutter før det er avspark på Ullevaal stadion.

- Det er selvfølgelig uheldig at showet kræsjer med kampen, men folk rekker å få med seg andre omgang. Det er da det blir avgjort, sier Nilsi.

Det har kommet forslag om å ha en person som står på siden av scenen og som kommer med live-oppdateringer underveis i kampen.

- Ja, det hadde vært noe det! Men jeg kan love at folk rekker andre omgang - de kan kose seg en drøy time i kulturhuset, så rekekr de hjem til avgjørelsen, sier han.

Lover å komme tidsnok

Undertegnede har gitt beskjed om at det kan være glatt på veiene over Dovrefjell og at du kan treffe på Moskus.

- Oppdal er det eneste stedet på turneen hvor det finnes en reell fare for å kunne havne i et ublidt møte med en moskus, sier han og legger til at han er godt rustet for turen til Oppdal.

- Bilen er skodd om til vintersko, så denne gangen skal jeg komme tidsnok, sier han lattermildt.