Førstkommende helg skal Hilde Halseth ha kirkekonsert i Oppdal (fredag) og i Innset kirke i Rennebu (lørdag).

– Jeg gleder meg enorm mye, og håper det kommer folk til begge konsertene, sier hun.

Lover fyrverkeri

Med seg til konserten har hun Thomas Torstrup på piano/tangenter, Gjermund Strand på trommer/perkusjon, Gaute Kalseth-Iversen på gitarer, Sverre Stenløkk på bass og saxofon og Ingolv Dørum på didjeridoo.

– Jeg er opptatt av at de jeg har med meg, skal få vise seg fram, for de er utrolig flinke alle mann. Repertoar er derfor valgt litt ut fra dette. Jeg har også med meg Hans Volden på lys, og han er 15 år og går i 10. klasse, sier hun.

Thomas Torstrup har vært organist i Oppdal kirke, men flyttet tidligere i år fra Oppdal og til Stavanger. Til helga kommer han oppover for å delta i konserten, og han gleder seg enormt mye.

- Nå har jeg vært så heldig at jeg har fått komme hit to helger på rad. Jeg prøver å ta meg en tur så ofte jeg kan, men neste år er jeg veldig usikker på hva jeg får tid til, forteller han.

Mye på agendaen

For tiden jobber han som lektor i musikk i Stavanger, i tillegg til at han er kirkeorganist og opptrer mye på fritiden.

- Det blir en del reising, men jeg liker det, sier han.

Savner naturen

Torstrup forteller at han ble fort knyttet til fjellbygda, og at det er veldig mange trivelige folk her som han savner.

- I tillegg savner jeg den råe fjelllufta om vinteren. Man føler seg så mye mer opplagt når man våkner til den hver dag, sier han og ler.

- Jeg har store forventninger til konserten og jeg tror publikum kommer til å få en morsom opplevelse i kirkene, sier han.

Han forteller at det kommer til å bli spilt sanger for enhver smak. Julen nærmer seg med stormskritt, og Torstrup røper at det også kommer til å bli spilt noen julesanger.

- Men det er ikke noen julekonsert, påpeker han.