- Vi måtte nesten importere mannskapet i år, sier leder i Stamnan grendalag, Inger Marita Uv Lorentzen med et smil.

Bare nesten altså, for Gunnesgrenda er en del av gamle Refshus krets, og brødrene som bor på andre sida av elva, er derfor i aller høyeste grad kvalifiserte for det ærefulle oppdraget.

Etter at lysene var tent, trakk folk etter hvert inn i det historiske bygget, som er en rekonstruksjon av Jutulstuggu som ble satt opp i omkring 1250. Her fikk alle servert gløgg, saft, klementiner og boller. Nok ble det til alle, selv om Jutulstuggu var fylt opp av over 50 store og små.

I tillegg til en godbit for kroppen, sørget Randi Olise Hoel for litt sjelelig påfyll. Hun gjorde seg sine betraktninger om tiden vi er inne i.

- Vi synger «Deilig er Jorden», og ja, jorden er deilig, det er menneskene som befolker den som skaper ugreie. Vi skal likevel feire jul med glede, men heller ikke glemme alle de som ikke har det så bra, sa hun før hun leste et tankevekkende stykke av Karsten Isachsen.

Leder i grendalaget benytter også anledningen til å reklamere for det lille julemarkedet som tradisjonen tro skal holdes i kafeen på andre siden av veien.

- Vi planlegger et lite julemarked med salg av blant annet julebakst den 12. desember. Dagen markerer også sesongavslutning for Kafé Hyggen, og da vil vi selge grøt i tillegg til det vanlige kaffesalget, sier Inger Marita Uv Lorentzen.