Da vesle Augusta Matea Aalbu (6 år) steg fram i rampelyset, resolutt tok mikrofonen i hånden og etter litt hjelp fra musikklæreren stemte solo i vei med "Deilig i jorden" var det nok mang en mamma og pappa der oppe i salen som kjente at hjertet ble sånt stort og bankende - for å være helt ærlig ble det vel litt vanskelig for en lokalavisjournalist å holde kameraet helt støtt en stund også.

Spente og ivrige 1., 2. og 3. klassinger fra Aune Barneskole inviterte mandag kveld førjulskonsert i Oppdal kulturhus. På forhånd hadde de lovt at de skulle skape julstemning, og jammen klarte de det ikke til gangs.

Og mens smarttelefonene blitzet, filmet og fotograferte heftigere en tusen julelys, sang barna oppe på scenen om barnetro, nisser, jordmor Matja, julegrøt og fred på jord; akk, den som gikk på barneskolen igjen og kunne stå sammen med resten av klassen og synge om "godt nytt år" og håpe og tro at det ville gjelde for alle barn i hele verden veldig, veldig snart.

Det ble en varm og hjertegod konsertkveld med elevene, og en liten stund var alt av julestress og hverdagsliv borte - og vi var alle barn igjen.

Foto: Tore Aasheim