Tare Teksum ble rikskjendis da han i 2010 deltok i TV-serien «Ingen grenser» på NRK med Lars Monsen. Innspillingen av serien ble gjort høsten 2009. Senere er det blitt mange turer både på langs og på tvers og til topps.

Opdalingen møter Teksum på treningstur mot Oppdalstoppen, sammen med sin turkamerat Hans Grøseth.

Grøseth har vært med Teksum på flere tidligere turer, men blir ikke med på turen til Kilimanjaro.

- Jeg må hele tiden ha noen nye utfordringer å se frem til vet du, svarer han på spørsmål om hvorfor han begir seg ut på en slik tur. Jeg ønsker å bruke de evnene jeg har.

Tare Teksum er et bevis på at det er mulig å utrette mye med dårlig syn, hørsel og svekket balanse, bare viljen er sterk. «Hvorfor sitte inne når alt håp er ute» er mottoet til Teksum, som stadig bryter grenser og søker nye eventyr.

I 2014 gikk turen til Galdhøpiggen (2469 moh), men nå tar Teksum sikte på enda større høyder.

- Den største utfordringen for meg for å nå toppen av Kilimanjaro (5895 moh) blir å gå sakte nok så skrotten akklimatiseres og venner seg til den tynna lufta, forklarer Teksum. Jeg må lære meg til å lytte til kroppen. Det jeg er mest redd er å få høydesyke slik at jeg ikke når toppen.

- Det å nå toppen av Kilimanjaro handler ikke så mye om kondisjon og styrke slik jeg har forstått det, men mer om disiplin og viljestyrke.

- Men de siste 900 meterne skal være bratte og krevende har jeg hørt, selv om det ikke skal være like bratt som rett opp Almannaberget.

Teksum forteller at reisen starter fra Værnes onsdag 13. januar, og at de vil bruke 4-5 dager for å nå toppen.

- Etter planen vil vi nå toppen 19. januar, forteller Teksum.

- Jeg har hatt veldig gode støttespillere hele veien, noe som er helt avgjørende for meg, forklarer han. Uten dem hadde ikke dette vært muliig.

- Arne Opdahl har tidligere vært min fastlege, og er nå med som teamlege og en av turlederne. I tillegg har jeg med Morgan Frelsøy som min fotograf og assistent.

- Jeg ble utfordret av Opdahl til å være med på denne turen, forteller Teksum. Jeg synes det er flott at han tar sjansen på å ta med meg på dette.

Teksum forteller at facebook-siden hans vil bli oppdatert når nettforbindelsen tillater det, så da blir det mulig å følge Teksum på turen til Afrikas høyeste fjell.

Det var NRK Trøndelag

OLYMPUS DIGITAL CAMERA