Sjokkert over hensynsløse hundeeiere

En påsketurist fra Frei er sjokkert over hensynsløse hundeiere i fjellet. 1. påskedag holdt det på å gå riktig galt.
Nyheter

Tor Gunnar Espvik og kona var på vei tilbake på P-plassen ved Langtjønna i Skardalen. Med seg hadde de familiens portugiske vannhund Kosmos.

I full fart, i motsatt retning, kom to ekvipasjer. Espvik, kona og hunden stoppet opp og Kosmos sto rolig og var under kontroll.

Den første ekvipasjen, der hunden var en setter, passerte uten problemer. Den neste var en kvinnelig hundefører med en pointer løpende sammen med seg i strikk. Pointeren skar plutselig ut og gikk rett på Kosmos og satte tennene i låret på Espviks hund.

Dro hunden med seg videre

Hundeføreren snudde seg ikke, rykket bare i bånden og dro sin egen hund med seg videre, uten å stoppe, uten å sjekke at alt var i orden.

- Det minste hun kunne ha gjort var å sjekke at alt var i orden. Men nei, ikke et eneste spørsmål eller unnskyldning, forteller Tor Gunnar.

- Når du ikke har bedre kontroll på hunden enn som så blir det jo farlig for andre i løypa. Tenk om den hadde gått løs på et barn, hva da? spør Espvik.

Da ekteparet fra Møre og Romsdal hadde fått summet seg, oppdaget de at deres egen hund hadde fått et skikkelig sår i låret. Påsketuren endte opp hos dyrlegen og Kosmos måtte sy flere sting.

Fikk kjeft av hundeier

Espvik som altså selv er hundeier synes det er forferdelig hvordan enkelte hundeeiere oppfører seg.

- Jeg er lei av å få kjeft fra andre i skiløypa fordi andre hundeiere ikke kan å oppføre seg. Her om dagen måtte jeg be en eldre mann om å plukke opp etter hunden sin som hadde gjort fra seg midt i løypa.

Da jeg ba han fjerne hundeavføringen begynte han å argumentere mot meg. "Det er nettopp på grunn av sånne som deg at vi andre som har hund blir uglesett," sa jeg til ham, forklarer Espvik.

- Her om dagen måtte vi bistå en hundeier på parkeringsplassen fordi hunden gjorde fra seg midt på plassen, men hundeieren hadde ikke med seg pose til å samle opp etter hunden. Det er temmelig hodeløst, og det går ut over de av oss som faktisk tar hensyn, påpeker Espvik.

Nå ønsker han å komme i kontakt med noen som vet hvem den kvinnelige hundeføreren er, eller enda bedre, at hun leser dette og tar kontakt med Espvik selv.