- Dere er de vakreste forbilder på tro, håp og kjærlighet

I dag mottok Ida Bjørshoel og Therese Karrestad kirkens velsignelse i en rørende seremoni i Oppdal kirke.
Nyheter

Slekt og venner ble vitne til et historisk øyeblikk, da Ida Bjørshoel og Therese Karrestad i dag fikk kirkens velsignelse i Oppdal kirke. Det var en rørende og verdig stund, og det ble tørket mang en tåre i Marit på Vang, mens seremonien pågikk.

Det vakre brudeparet så ut til å glede seg til seremonien, da de ankom Oppdal kirke i nær identiske kremhvite kjoler med slep.

Selve seremonien ble da også akkurat så stilfull og verdig det modige paret fortjente.

Brudeparet ble ledsgaget opp kirkegulvet, akkompagnert av vare trompettoner spilt av Torleif Skjøtskift. 

Sogneprest i Ålvundeid og Øksendal kirker i Sunndal, Jan-Fredrik Laskerud, tok utgangspunkt i Johannes 1. vers 4; "La oss elske hverandre, for hver den som elsker, er født av Gud"

I sin personlige tale til brudeparet fortsatte han å lovprise kjærligheten.

- Vi prester har gjerne noen historier, men dere to er deres egen historie, og deres eget eventyr. Dere har allerede elsket hverandre i gode og krevende dager, fortsett med det. Vi berøres alle av deres kjærlighet og dere er de vakreste forbilder på tro, håp og kjærlighet, sa sogneprest Laskerud i sin hilsen til brudeparet.

Etter prestens tale og velsignelse, fremførte Julie Rønning Flatmo og Vegard Trenmo Ring, Hellbillies vakre "Den finast eg veit", til ære for dagens hovedpersoner.

- Men nå synes jeg at dere skal kysse hverandre, sa presten, en oppfordring som selvsagt ble tatt til følge.

Og da alle sammen hadde fått klemt og gratulert det lykkelige paret på kirketrappa, stod sjåfør Geir Mellemseter klar med den hvite limousinen.

Etter en rask rundtur i sentrum, ble så brudeparet standsmessig kjørt til Bjerkeløkkja, der gjestene ventet på at bryllupsfesten skulle begynne.

En fest som ganske sikkert vil pågå ut i de små timer, og som helt sikkert blir en hyggelig avslutning på det som er en merkedag i Oppdal.

Se  bildeserie fra den historiske seremonien øverst i saken.