For andre året på rad arrangerer Oppdal videregående skole, Oppdalsbanken, Nasjonalparken Næringshage, Oppdal kommune, Rennebu kommune og Ungt Entreprenørskap en innovasjonscamp for alle VG1-elever på Oppdal videregående skole.

114 elever fordelt på 14 grupper er onsdag og torsdag denne uken samlet i Oppdal kulturhus der de har i oppgave å utvikle en nyskapende og fremtidsrettet idé, teknologi eller bedrift innenfor flere av Innovasjon Norges fokusområder for oppdalsregionen.

Her kan elevene velge mellom de fem områdene bioøkonomi, helse og velferd, ren energi, kreativ næring/reiseliv og smarte samfinn (fokus på by).

- Selve produktet som utvikles er ikke det viktigste. Hovedsaken er samarbeidet mellom elevene på tvers av linjene og hva de lærer av oppgaven, forteller lærer Brit Eide Fredriksen til Opdalingen.

Utvikler "Oppdal så klart"-app

Inne i allsalen i Oppdal kulturhus sitter Magnar Grendal fra bygg- og anleggsteknikk , Marta Hindseth Bjerkaas fra idrettsfag og Frida Hevle Fossem fra Helse- og oppvekstfag.

Gruppen deres lager en presentasjon om en ny app de har valgt å kalle "Oppdal så klart". App-navnet har de valgt fordi det er et kjent og etablert navn.

- Her tenker vi å samle all informasjon om aktiviteter og tilbud i Oppdal, forteller rennbygg Magnar Grendal, som kom på hele ideen.

- Folk skal kunne finne åpningstider på ulike butikker, værvarsel, turtips og priser for drivstoff. Målgruppen er fastboende, hyttefolket og hybelboere, legger Marta Hindseth Bjerkaas til.

- Hvordan er det å bruke to av skoledagene denne uken på innovasjonscamp?

- Det er egentlig veldig greit. Vi får satt oss selv på prøve og utviklet oss. Det er også fint å gjøre noe annet enn vanlig skole, sier Frida Hevle Fossem.

De andre elevene på gruppa er Sondre Åmbakk, Erlend Lysklett, Magne Vorhaug, Magne Langeng og Elias Hovaukholen Lyngen.

Finale på torsdag

Torsdag skal alle gruppene presentere sitt arbeid for en jury. Her blir elevene vurdert etter flere kriterier. Foreslår kreative og innovative tiltak? Overbevisende presentasjon og god argumentasjon? Kan tiltakene skape konkrete resultater på kort eller lang sikt?

Juryen består av oppdalsordfører Kirsti Welander, rådgiver for bedriftsmarkedet i Oppdalsbanken, daglig leder Inger Anne Reinkind i Nyvold Installasjon, bokforfatter og gründer Tone Stenkløv, tidligere banksjef og daglig leder i Admento Norvald Veland, Sp-politiker Bjørg Marit Sæteren, rådgiver Kåre Presthus i Ungt Entreprenørskap og trainee Viktoria Stensrud i Nasjonalparken Næringshage.

Etter delfinaler skal det tilslutt kåres en vinner i en finale mellom to grupper.