Savnet mann funnet i god behold

Politiet melder på Twitter at den savnede mannen er funnet i en hytte i Trollheimen.
Nyheter

Det endte godt! Politiet melder på Twitter at den savnede 20-åringen nå er funnet nordvest for Gjevilvatnet av Røde Kors.

Der hadde han søkt ly i ei hytte etter at han hadde gått seg vill.

Mannen meldes å være sliten, men ellers i god form.

Etter det Opdalingen kjenner var den savnede mannen i kontakt med både familie og redningsmannskap cirka tre kilometer fra Gjevilvasshytta. Han skal da gjort oppmerksom på at han hadde lite strøm igjen på telefonen.

Vedkommende er godt trent og god til å gå på ski.

Den unge mannen kom ikke tilbake til Jøldalshytta som avtalt og det ble satt igang søk etter vedkommende cirka 19.40 søndag kveld.

Han skal da ha gitt beskjed til flere andre at han tenkte seg på Gjevilvasshytta.

Den unge mannen skal ikke ha hatt med seg utstyr eller proviant for en lengre fjelltur, han skulle ut på en to - tre timers treningstur.

I følge Røde Kors var åtte scooter-patruljer med på søk etter mannen.

- Scooterne kjørte inn i fjellheimen både fra Jøldalshytta og Gjevilvasshytta. Dette opplyste operasjonsleder Tor Rambraut i Røde Kors til Opdalingen.

Røde Kors og redningshunder var med i redningsaksjonen, men selve aksjonen ble ledet av politiet.

Da Opdalingen snakket med operasjonssentralen tidligere på kvelden var man ikke sterkt bekymret for at det skulle ha hendt den unge mannen noe.

Det har vært godt vær i området, den unge mannen var godt trent og det var fortsatt lyst da man mente å vite sånn cirka han skal ha ringt fra siste gang før han gikk tom for strøm.

Det er kanskje på sin plass å minne om at uansett om man bare skal på korte turer i fjellet så er det viktig å ha med riktig utstyr, ekstra proviant og muligens ekstra strøm til mobilen.