Yrende liv i heisene og i langrennssporet

Masse folk og ingen alvorlige uhell i skiheisene i påska.

Folk koste seg i bakkene i Oppdal i påska.   Foto: Tore Aasheim

Nyheter

Folk i stort antall har oppsøkt Nerskogen skisenter i påska. Torleif Kristiansen forteller om suverene forhold, både for dem som bruker nedoverski eller de som heller foretrekker bortoverski.

Skisenteret er utpreget familievennlig, har tre heiser, barneheis og egen kjelketrasé, i tillegg til oppkjørte skiløyper med utgangspunkt fra skisenteret.

– Det er egentlig synd at påska er over, for nå er forholdene optimale, sier han.

Skisenterets gjester sier at forholdene og preparingen ikke står noe tilbake for det de opplever ved andre større destinasjoner.

– Vi får kjempeskryt, og mange sier det er minst like bra nedfart og preparering her som i Oppdal. Det er det vel å merke ikke jeg som hevder, sier Kristiansen.

Kristiansen forteller at det er mange som tar heisen opp, og som går turen innover mot for eksempel Blåøret. Men de aller fleste vil i tillegg til "vanlige" skiturer, også ha en egen dag i heisen.

– Det er litt sånn at etter en periode med dårlig vær, vil mange benytte anledningen til å ta en lengre skitur når godværet kommer. Så på skisenteret var det vel så mange gjester først i påska, som da godværet kom mot slutten, sier han.

Utsatte hjemreisen

Det flotte været, spesielt i siste delen av årets påske, gjorde at folk strømmet til skiheisene i Oppdal. Heissjef Arnt Gulaker forteller om mange gode tilbakemeldinger fra fornøyde gjester.

– Vi har jevnt over hatt meget bra besøk i hele påska. Det var litt rolig lørdag før palmesøndag, men siden har det vært fullt kjør. Det fine været gjorde også sitt til at mange utsatte hjemreisen, slik at 2. påskedag også ble en veldig bra dag. Tradisjonelt er skjærtorsdag den store dagen, men i år ble det langfredag som ble den største dagen i heisen, forteller han.

Holder åpent ut uken

Selv om det var sen påske i år, klarte heismannskapet å holde samtlige nedfarter åpne, med unntak av overfarten fra Stølen til Hovden. Gulaker forteller at Vangslia og Ådalen fortsatt vil holde åpent frem til og med førstkommende helg.

– Vi har alpinister i Vangslia i dag som skryter av forholdene, og vi kjører ut denne uka, sier han.

Det er ikke meldt om uhell av alvorlig grad i løpet av påsken, verken i heisanleggene i Oppdal, eller ved Nerskogen skisenter.

– Noe småtteri vil det alltid være, men vi har vært forskånet fra uhell av alvorlig karakter, bekrefter Torleif Kristiansen ved Nerskogen skisenter og Arnt Gulaker i Oppdal skisenter.

Kjempeforhold

Trond Narve Stavne i Nerskogen Løypeforening finner nesten ikke ord når han skal beskrive årets påske. Løypenettet på Nerskogen er totalt knappe tre mil, og er koblet sammen med løypenettet på Oppdal som er på om lag 12 mil. Dette betyr at folk har 15 mil med sammenhengende oppkjørte skiløyper av høy kvalitet tilgjengelig.

– Løypenettet har fungert optimalt, og vi har ikke registrert en eneste negativ tilbakemelding. Vi har rett og slett ikke opplevd maken, sier Stavne som en kort oppsummering av drømmepåska 2017.

På Nerskogen ble det arrangert ellevilt gaukrenn.  Foto: Marianne Dolpen