Brudd som forventet

Nå drar lokale bønder til Oslo for å protestere mot regjeringens landbrukspolitikk.

Kari Toftaker er leder i Oppdal Bondelag.  Foto: Bjørn Andreassen

Nyheter

Tirsdag ettermiddag ble det brudd i jordbruksforhandlingene mellom landbruksdepartementet og jordbruksorganisasjonene.

Gapet mellom tilbud og krav, er på en milliard kroner, og selv om Landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp) har uttalt han er overrasket over bøndens bastante nei til regjeringens tilbud, kom det ikke uventet på leder i Oppdal Bondelag, Kari Toftaker.

- Jeg må si at bruddet kom som forventet. Stortinget har nylig levert jordbruksmeldingen, men når regjeringen ikke engang svarer på denne, blir det vanskelig. Regjeringen lytter jo ikke engang til Stortinger, sier hun oppgitt.

Toftaker er tirsdag kveld opptatt med å invitere bøndene i Oppdal til å bli med på den store demonstrasjonen som arrangeres i hovedstaden i neste uke.

- Jeg håper så mange som mulig blir med. Bondelaget spanderer turen, og det blir enten buss eller tog, opplyser Toftaker.

Leder av 17. mai-komiteen i Oppdal, har altså mer enn organisering av nasjonaldagen å tenke på.

- Nå er vi i full gang med å organisere turen til Oslo. Vi starter natt til tirsdag 23. mai, og vil delta i markeringen utenfor Stortinget utover dagen, og er tilbake i Oppdal utpå kvelden, sier Kari Toftaker i Oppdal Bondelag.