- Forbrukerne ikke rammet av bondeaksjonen

Det sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop Norge.

Bønder blokkerte utkjøring av varer fra grossistlageret til ASKO på Kalbakken i Oslo fredag morgen.  Foto: NTB scanpix

Nyheter

Bøndenes protestaksjon mot landbruksoppgjøret varte i tre timer fredag morgen, men får ikke konsekvenser for vareleveringen til matbutikker landet rundt.

– Blokaden varte i tre timer, og vi fikk en del biler ut før portene ved varelagrene ble stengt. Mens blokaden pågikk fortsatte vi å jobbe med å klargjøre ordrene til butikkene. Vi fikk fylt en del lastebiler, mens varer som ikke kunne stå i bilene ble klargjort inne på fryselagrene. Etter at blokaden ble hevet klokken 9, har bilene kjørt ut fortløpende, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop Norge til NTB.

– Vi tror ikke dette vil ramme våre butikker i nevneverdig grad, så dette vil nok få minimale konsekvenser, fortsetter Kristiansen.


- La oss lage maten din

Oppdalsbønder aksjonerer i dagligvarebutikkene.

 

Den varslede aksjonen startet klokken 6 fredag morgen. Rundt 1.000 bønder troppet opp med traktorer ved grossistlagrene til Norgesgruppen, Coop og Rema på 25 steder over store deler av landet i protest mot landbruksoppgjøret, der det tirsdag ble brudd i forhandlingene mellom regjeringen og bøndene.

– Vi har fått oppmerksomhet om at norskprodusert mat i butikkene ikke er noen selvfølge, sier leder Lars Petter Bartnes i Norges Bondelag til NTB.

Det var lenge uvisst hvor lenge aksjonen ville vare, men planen var hele tiden å avslutte klokken 9, sier bondelagslederen.

– Vi har ikke ønsket å ramme forbrukere og andre som jobber i matkjedene og ber om forståelse om noen har hatt ulempe som følge av blokaden, sier han.


Brudd som forventet

Nå drar lokale bønder til Oslo for å protestere mot regjeringens landbrukspolitikk.