Kommunal Rapport har i dag publisert Kommunebarometeret 2017. Kommunal Rapport måler årlig kommunenes framgang og tilbakegang i målingen Kommunebarometeret.

2017-utgaven er nå klar, og viser at Dovre topper tabellen foran Audnedal, Tolga, Røyken, Siljan, Oppegård, Oppdal, Bærum, Asker og Mandal. Disse kommunene utgjør Topp 10 i årets barometer.

Oppdal kommer på 7. plass i Kommunebarometeret fra Kommunal Rapport, mens Rennebu havner på 358. plass i den samme målingen.

Oppdal er helt i toppsjiktet innen helse. Kommunen er også inne på Topp 100-lista hva gjelder barnevern, grunnskole og barnehage.

Kommunen har sin svakeste plassering innen pleie og omsorg (244. plass), men er ikke i bunnsjiktet i noen sektor.

Særlig innen barnevern og økonomi er nøkkeltallene i Kommune-Norge samlet forbedret det siste året. Også innen grunnskole og helse er det en klar overvekt av nøkkeltall som har blitt bedre.

Nasjonalt er det innen områdene kostnadsnivå, kultur og sosialhjelp at indikatorene i størst grad har utviklet seg negativt. En del kommuner sliter blant annet med å holde kostnadene nede.

Kommunebarometeret måler til sammen 141 ulike indikatorer innen 12 forskjellige områder, hvor kommunene rangeres. De viktigste områdene er grunnskole, eldreomsorg, barnevern, barnehage, økonomi og kostnadsnivå.