Da fikk vi en forsmak på vinteren

Det er ikke bare i fjellet det nå er blitt hvitt, lørdag morgen våknet rennbygg og oppdalinger opp til snø på plena.

Snøen har lagt seg på Berkåk og lørdag formiddag snør det fortsatt i området.  Foto: Jan Inge Flå

Nyheter

Vinteren nærmer seg ubønnhørlig, til glede for noen, andre ikke fullt så fornøyde. På Berkåk ligger det et lite snølag på bakken etter nattens hvite nedbør, og lørdag formiddag snør det fortsatt.

Yr.no melder om bra, men kjølig vær i Berkåksområdet utover i uka, med en dagtemperatur på rundt 6 grader, oppholdsvær og perioder med sol. Det er imidlertid meldt relativt kaldt om nettene, med minusgrader natt til mandag, og en til to plussgrader resten av uka.

For Oppdal sitt vedkommende melder Yr.no noe av den samme værtypen frem mot neste helg. I dag søndag, meldes det om 10 mm nedbør i form av regn, men nedbøren vil etter hvert gi seg.

I følge Vegtrafikksentralen er det nå nullføre på flere av fjellovergangene. På Hjerkin er det i morgentimene målt ett par minusgrader, og folk oppfordres til å nøye å sjekke forholdene før de legger ut på kjøretur.

- Sjekk våre kamera og temperaturer på nettsiden 175.no. Der får man god oversikt. Enkelte steder er det ikke forsvarlig å kjøre med sommerdekk lenger, sier trafikkoperatør Magnus Storrø ved Vegtrafikksentralen til Adresseavisen.

Det oppfordres til nøye å sjekke føreforholdene før man legger ut på kjøretur etter nattens snøfall.  Foto: Jan Inge Flå