- Viktig at ungdom engasjerer seg

Tyri Solvoll tar over ledervervet i Oppdal ungdomsråd etter Agne Maria Furunes.

Her er de som var representert under ungdomsrådsmøtet tirsdag formiddag. Foran står den nyvalgte lederen Tyri Solvoll. Nummer fire i rekken står Joakim Størvold, som ble valgt som nestleder.   Foto: Privat

Nyheter

Tirsdag hadde Oppdal ungdomsråd møte med syv ungdomsrepresentanter og varaordfører Ingvill Dalseg og sekretær Vigdis Lauritzen Thun til stede.

Økonomisjef Svein-Erik Bjerkan var også innom for å orientere om budsjettet for 2018.

På sakslista sto blant annet valg av ny leder og nestleder for skoleåret 2016-2017.

Tyri Solvoll ble valgt som ny leder for ungdomsrådet. Hun tar over etter Agne Maria Furunes. Solvoll sitter også som nestleder i elevrådet på Oppdal videregående skole.

- Jeg hadde lyst til å bli leder i ungdomsrådet fordi jeg synes det er viktig at ungdom engasjerer seg. Jeg mener det er viktig at ungdommen blir hørt, og ønsker derfor å gjøre ungdomsrådet til en gjeng som all ungdom kan kontakte om det er noe de lurer på, sier Solvoll til Opdalingen.

Joakim Størvold ble gjenvalgt som nestleder.

Ingvill Dalseg synes det var et veldig bra møte, og kan fortelle at de er i gang med mange spennende prosjekter når det gjelder folkehelse og at ungdommen skal bli mer inkludert i politiske prosesser.

- Vi har lagt opp til en linje med inkludering og at ungdommen selv skal ta styringen. Jeg og Vigdis skal gi råd og spille dem god, sier Dalseg.

Oppdal kommune har satt av 50.000 kroner i året som skal gå til ungdomsrådet. Pengene som ikke brukes i løpet av året går tilbake til kommuneøkonomien. Dette vil ungdommen gjøre noe med.

- Nå er det bare seks uker igjen av året, og det blir for dumt å brenne av de resterende pengene på et eller annet. I dag laget vi et innspill til kommunen om det er mulig å få opprettet en sparekonto, slik at pengene blir med over til neste år, sier varaordføreren.

Neste møte for ungdommen er 5. desember.