Klippet snora for ny sentrumsgate

Den største endringen som har skjedd i Oppdal sentrum siden flyttingen av E6.
Nyheter

Lørdag var det offisiell åpning av den nye sentrumsgata i Oppdal sentrum. Masse mennesker møtte opp for å få med seg det historiske øyeblikket da ordfører Kirsti Welander klippet snora.

- Jeg er veldig glad for at så mange uttrykker glede og forventning til vår nye sentrumsgate. Jeg er også veldig glad for at vi har rukket å gjøre så mye de siste to årene etter at E6 ble flyttet, sa Welander da hun foretok den offisielle åpningen.

- Tålmodige butikkeiere

Ordføreren minnet publikum på at utviklingen av sentrum er gjort mulig nettopp på grunn av flyttingen av E6.

- Arbeidet med å flyttet E6 startet allerede i 1985. Mange ulike planløsninger ble foreslått og forkastet før man kom til enighet om traseen sånn som den ligger i dag, fortalte hun.

Welander takket grunneiere og butikkdrivere som til sammen har bidratt med 1,7 millioner kroner for at sentrumsgata skal få et helhetlig uttrykk.

- De har også vært tålmodige til tross for ulempen det er å drive butikk med et anleggsområde tett inntil. Vi i Oppdal kommune setter stor pris på dialogen, sa hun.

- Vi velger det halvfulle glasset

Selv om deler av sentrum nå begynner å ta form, er det fortsatt ganske tomt og åpent mellom Aunasenteret og Sentrumsbygget. Welander brukte et glass fylt opp med væske til midten for å illustrere situasjonen.

- Er glasset halvtomt eller halvfullt? Det er i realiteten like mye væske i det halvtomme og det halvfulle glasset. Men det er mest optimisme i det halvfulle glasset, sa hun.

Welander påpekte at det skal gjøres mer arbeid ved den nye sentrumsgata. Oppdal Maskinkompani skal ferdigstille sitt arbeid til sommeren 2018. Hvis alt går som planlagt settes spaden i jorden for det planlagte innovasjonssenteret allerede til våren.

I tillegg planlegges det et nytt bygg mellom Husfliden og Smak og Behag.

- Det betyr at vi må leve med byggeaktivitet i nye runder. Jeg har et inderlig ønske om at alle er med meg på dette resonnementet: Vi velger det halvfulle glasset fordi det ligger i Oppdal sin kultur. Vi ser at det skjer utvikling i Oppdal og vi vet at det er utvikling som gjør oss til ei bygd det er attraktivt å bo i og besøke, sa ordføreren.

Se stor bildeserie fra åpningen øverst i artikkelen!