JULI

Dovre kommunestyre støtter forslaget fra Oppdal om å reise et minnesmerke over gruvedriften på Hjerkinn.

Det varsles mulig tilsynssak, siden de ansvarlige fortsatt ikke har ryddet opp på Revmoen, som har blitt omtalt som "Oppdals største søppelplass."

Oppdal kommune mottar 2,2 millioner kroner som kompensasjon fra regjeringen fordi de er "ufrivillig alene" etter Stortingets vedtak om kommunesammenslåinger.

Fylkesmannen anbefaler nye samtaler om kommunesammenslåing mellom Oppdal og Rennebu.

Oppdal videregående skole har størst forbedring i fylket med hensyn til fravær, etter at de nye fraværsreglene trådte i kraft.

Det var folkefest i Oppdal og Rennebu da NRK Sommertoget kom på besøk.

Wenaasgruppen solgte Oppdal turisthotell. Kjøperne var til å begynne med anonyme, men senere ble det offentliggjort at det dreide seg om Steinar Furnes, Siri Mette Furnes, Erik Sæther og Rune Skreen.

En bonde i Rennebu mistet 14 kyr, flere av dem drektige, i en dramatisk togpåkjørsel ved Stavåbrua.

Oppdal kommune ga tillatelse til etablering av langsgående parkering, samt dispensasjon og tillatelse til etablering av bredere fortau langs Torgsenteret.

For fjerde gang sto Oppdal spell- og dansarlag som arrangør av Landsfestivalen i gammaldansmusikk. De fikk skryt av Hilde Reitan, styreleder i FolkOrg - organisasjon for folkemusikk og folkedans.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland åpnet vikingutstillingen i Oppdal kulturhus.

AUGUST

Sindre Haugerud Wold fra Berkåk fikk den nyopprettede stillingen som daglig leder for installasjonsavdelingen ved Kvikne-Rennebu Kraftlag.

Moabrua over Vindøla på Lønset, ble godkjent. Dette til stor lettelse for dugnadsgjengen som bygde brua, for byggesøknaden fra Lønset Horisontløftarlag ble sendt kommunen allerede i juli 2013. Først to år etter den offisielle åpninga av brua, godkjente kommunen omsider søknaden.

Oppdal og Rennebu markerte seg på Trøndersk Matfestival i Trondheim med «Smak av fjell».

Ada Sofie Austegard fra Stine Sofies Stiftelse gikk sammen med mange andre, pilegrimsleden fra Trondheim til Oslo for å sette vold og overgrep mot barn på agendaen i valgkampen. Fra Oppdal kommune mottok de en støttesum på tusen kroner.

En 4.200 år gammel rødvingetrost ble funnet begravd under isen i Oppdal. Den ble funnet av en oppsynsmann i Statens naturoppsyn.

Siden etableringen for 17 år siden har Vitnett AS jobbet for en fiberutbygging til hele Oppdal. Nå er selskapet klar for å overta og bygge ut nettet i Rennebu.

Rennebumartnan hadde hundre flere besøkende enn i fjor.

En mann i 30-årene ble dømt for den anmeldte voldtekten på Skifer Hotel i januar.

En moskusokse ble avlivet av Tord Bretten og Frode Aalbu i Statens naturoppsyn ved det nedlagte småbruket Nilsplassen i Spælavegen i Oppdal.

Det var en historisk første skoledag i Rennebu, siden det var skolestart for første gang etter at kommunestyret la ned grendeskolene på Voll og Innset og Rennebu barne- og ungdomsskole ble den eneste skolen i kommunen.

Klima- og miljødepartementet har sagt ja til en søknad fra Oppdal kommune om å få delta i et forsøk med mer effektive fellingsmetoder for jerv.

Folketallet går opp i Rennebu og ned i Oppdal, viser SSB-tall for andre kvartal 2017.

Stamnesbrua i Rennebu ble stengt et par dager, på grunn av at brudekket måtte skiftes. Arbeidet var svært nødvendig og måtte gjøres så raskt som mulig.

Rådmannen i Oppdal anbefaler kommunestyret å vedta detaljreguleringsplanen for Vangslia Fjellandsby.

Mens andre cuper må avlyse, har Oppdalscupen økning i antall påmeldte lag. Oppdalscupen gikk av stabelen med 99 påmeldte lag, fem flere enn i fjor.

Da det var igjen bare én måned til rådmann Birger Hellan skulle fratre sin stilling, hadde Rennebu kommune fortsatt ikke utlyst den ledige stillingen.

Lønset Idrettslag, samt grunneiere og støttespillere, åpnet ny gapahuk i Sætervasskogen i Storlidalen.

I Oppdal ga Bygningsrådet grønt lys til Vangslia Fjellandsby. Samtidig bekymret politikerne seg for at flere hytter kunne skape trafikkaos på veien til skisenteret.

Astrid S toppet hitlistene med sin nye låt «Think Before I Talk».

SEPTEMBER

Lærlingene strømmer til Opplæringskontoret i Oppdal og Rennebu, som ble opprettet i fjor med det formål å bidra til økning av antall lærlingplasser.

Ragnar Aalbu er ute med en ny barnebok. Den har tittelen «På bærtur.»

Oppdalsbanken blir av Oppdal Næringsforening (ONF) tildelt Miljøprisen 2016. Dette grunnet sin innsats med å holde det rent og ryddig i og utenfor banklokalet.

Regjeringspartiene Høyre/Frp vil avvikle dagens tilskuddsordning for renovering og nybygging av sykehjem. Varaordføreren i Rennebu reagerer kraftig. Hun henviser blant annet til at den planlagte utbyggingen av Rennebu helsesenter står i fare for å måtte skrinlegges grunnet regjeringens tilskuddspolitikk.

Oppdal kommune og firmaet Bojl.no er uenige om hvem som er oppdragsgiver for naturjungelen på Midtbygda og Lønset skole. Firmaet sendte kommunen to fakturaer på til sammen 160.000 kroner for å ha utført arbeid med klatreparken. Kommunens økonomisjef Svein-Erik Bjerkan mener dette er penger kommunen aldri skulle ha betalt.

Nytt boligfelt på Vognill skaper optimisme. Mange barnefamilier etablerer seg der.

I forbindelse med omleggingen av matombringing for hjemmeboende brukere i Oppdal, ble det foretatt en brukerundersøkelse hvor det fremgikk at brukerne var gjennomgående fornøyde med matombringingen, men at flere savnet hjelp med å spise.

I NM for Hjelpekorps ble Oppdal Røde Kors Hjelpekorps nummer fire.

Rennebu Arbeiderparti var vertskap da Fylkesordfører Tore O. Sandvik og stortingsrepresentant Eva Kristin Hansen besøkte kommunen. Mye av tiden ble brukt til å besøke Rennebu barne- og ungdomsskole.

Byggvei.no ble tildelt «den gule ledertrøya,» for godt arbeid med E6 sør. Tildelingen fant sted på den årlige vegkonferansen i Trondheim, arrangert av Vegforum Trøndelag.

Lokale initiativtakere vil videreutvikle Rennebumartnan og eventuelt flytte tidspunktet for arrangementet.

Oppdal videregående skole mottok prisen «Årets MOT-partner videregående.»

Oppdal museumslag hadde 80-årsjubileum og dette ble selvsagt feiret på Oppdalsmuseet.

Helge Sumstad gikk over i pensjonistenes rekker. Dette ble markert av blant andre kollegaer ved lensmannskontorene i Oppdal og Midtre Gauldal. Sumstad var den siste gjenværende politibetjenten ved det nå nedlagte Rennebu lensmannskontor.

Om alt går etter planen vil de 16 nye omsorgsboligene stå ferdig til neste høst. Per Olav Lyngstad, Prosjektleder Bygg i Oppdal kommune, forteller at de er i rute med arbeidet.

Bortistu Gjestegard AS får 100.000 kroner til brannsikring av «Gammelstuggu», fra Stiftelsen UNI.

Rennebu kommunestyre ble orientert om ulike alternativer vedrørende den planlagte utbyggingen av Rennebu helsesenter.

Det er 125 år siden det ble stiftet en baptistmenighet i Oppdal. Dette ble feiret av Oppdal Kristne Senter og Oppdal Baptistkirke.

En oppdalskvinne ble satt under tiltale for falsk forklaring etter å ha hevdet at hun ble voldtatt i Trondheim sommeren 2016. Hun ble senere frifunnet.

Oppdal er den kommunen i Sør-Trøndelag som har flest på venteliste for omsorgsbolig med heldøgns pleie.

Ragnhild Hassel Skjevik ble valgt til ny gruppeleder i kommunestyregruppa i Oppdal Arbeiderparti.

Varaordfører Marit Bjerkås (Ap) i Rennebu har blitt utsatt for omfattende hets på sosiale medier.

Sjur Fosheim Sæther og Claus Christian Hansen giftet seg i Oppdal kirke. Dette var den første likekjønnede vielsen som fant sted der.

Fotballtrenerne Olav Stavne og Magnar Gunnes ble Årets ildsjeler i Rennebu.

Oppdal kommunestyre bestemte at brannstasjonen skulle legges til Vikavegen, og fulgte dermed rådmannens tilråding. Brannmester Steingrim Falksete hadde foretrukket at stasjonen ble lagt til "Klokkesvingen" mellom idrettsbanen og Sagtunet.

En mann fra Rennebu er tiltalt for å ha angrepet en politikvinne i Trondheim.

Alpintrener Hallgeir Vognild ble Årets ildsjel i Oppdal.

Tidligere langrennsløper Sverre Stensheim gir premiesamlingen sin til Oppdal kommune.

Lady Dala Pizzeria på Støljære i Åmotsdalen ble kåret til Årets Landlige Spire i magasinet Lev Landlig og Landkreditt Banks gründerkåring.

Gården Nesjan på Voll satte ny prisrekord i Rennebu. Med fiskevald og jaktrettigheter ble den store landbrukseiendommen solgt for 4,5 millioner kroner.