I dag var både NVE, NGI, politi, Bane Nor og ansatte i Minera Skifer og Palmer Gotheim Skiferbrudd tilbake på rasstedet der et snøras har laget en propp som demmer opp Driva.

I dag skulle NVE foreta flere undersøkelser på stedet for å finne ut hva man skal gjøre videre.

Daglig leder i Palmer Gotheim Skiferbrudd Jon Suleng, forteller til Opdalingen at det han er mest redd for, er at den stigende vannstanden står i fare for å rive opp brua til Skarbekkenbruddet. Ryker den, mister de tilgang til bruddet.

Fra i går ettermiddag til i dag har vannstanden økt betraktelig ved brua. Isen utenfor brua har løftet seg og vannstanden har økt med cirka 30 centimeter siden i går.

Jon Suleng var på plass i dag for å se status på stedet og kunne raskt konstatere at det ser mye vanskeligere ut å få på plass en renne, som skal kunne ta unna vannet.

Lenger sør på elva var det også stor vannstand og det har også samlet seg vann mellom jernbanen og E6 sørover.

- NVE vurderer nå tilstanden på demningen og hva som kan gjøres for å få vannet forbi på en mest mulig kontrollert måte, sier regionsjef Kari Øvrelid i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i en uttalelse onsdag morgen.

Ifølge NRK har vannet steget mellom 30 og 40 centimeter natt til onsdag. NVE er usikker på hvordan vannet kan oppføre seg. Hvis demningen brister, kan det raskt øke vannstanden nedstrøms.

De evakuerte husene ligger nedenfor demningen, og evakueringen gjelder foreløpig fram til klokken 12 onsdag. Ifølge NRK var det totalt 38 personer som ble evakuert tirsdag. I tillegg har skiferfabrikken Minerva med 50 ansatte stoppet sitt arbeid i området, opplyser NVE.

NVE hadde tirsdag fagfolk på stedet, og fire eksperter var på vei til Driva onsdag formiddag. I tillegg er to snøskredeksperter fra Norges Geotekniske Institutt (NGI) på vei for å vurdere faren for nye snøskred, opplyser NVE.