Siden informasjonsmøtet om skoletilbudet ved den nye friskolen på Voll ble avholdt i midten av januar, har styreleder Anita Sjulsen-Hage valgt å forlate skuta.

Sjulsen-Hage har stått i første rekke og frontet etableringen av skoletilbudet, men har valgt å trekke seg en drøy måned før søknadsfristen for elevinntaket går ut.

- Anita valgte å trekke seg etter litt diskusjon rundt oppbyggingen av organisasjonen. Vi bygger nå denne, og da må det tas stilling til om en vil være med videre. Etter en saklig og ryddig prosess, valgte hun altså å trekke seg, uten at det ligger noe mer dramatikk i dette, sier Heidi Reitås Sæther til Opdalingen.

Tar over som rektor

Samme Reitås Sæther er den nye styrelederen for EnSpire skolen på Voll, en tittel som i denne sammenheng er den samme som rektor ved offentlige skoler.

- Ja, styret har valgt meg, og jeg kan røpe at jeg har takket ja til stillingen som daglig leder. Denne har samme funksjon som rektor i den offentlige skolen, bekrefter hun.

Fortsatt kommunalt ansatt

Reitås Sæther er i dag ansatt i Rennebu kommune, der hun underviser ved EIK, enhet for integrering og kvalifisering i voksenopplæringen.

Sammenblandingen med sin komunale stilling i skoleverket, samtidig med at hun jobber for den private skolen i den samme kommunen, kommenterer hun slik;

- At jeg er ansatt i Rennebu kommune, samtidig som jeg jobber for privatskolen, er helt uproblematisk. Stillingen i Rennebu Enspire er foreløpig ulønnet, og noe jeg jobber med på ettermiddag og kveld, understreker hun.

Generalforsamling neste uke

Rennebu EnSpire skole AS avholder generalforsamling neste onsdag.

- Det er masse formaliteter som må ordnes og vi har mye arbeid foran oss. Styret er skolens øverste organ, og det blir nå valgt et nytt og utvidet styre, sier Reitås Sæther.

En drøy måned før fristen for å melde inn elever ved privatskolen går ut, er det 15 elever som har varslet at de begynner ved skolen til høsten.

- Søknadene strømmer inn, påstår Reitås Sæther, men understreker at man ønsker seg enda flere.

- Det er også åpnet for å søke lærerstillinger ved skolen, og foreløpig er en lærer ansatt. Hvor mange lærere som blir ansatt til slutt, vet vi ikke før vi kjenner elevtallet, opplyser den nyvalgte daglige lederen ved Rennebu EnSpire skole, Heidi Reitås Sæther.

Opdalingen har ved flere anledninger i løpet av dagen ikke lyktes i å få en kommentar fra Anita Sjulsen-Hage.

14 godkjente skoler

Utdanningsdirektoratet opplyser at det er 14 friskoler som har fått godkjenning til å starte opp høsten 2018, dette av de 37 som søkte i fjor. En av skolene har trukket søknaden, og en søknad er fortsatt under behandling.

Av de fjorten skolene som er godkjent av Utdanningsdirektoratet, ligger tre i Trøndelag. Dette er Fagerenget Montessoriskole Sa i Bjugn, Helgådal Montessori Sa i Verdal og Rennebu Enspire skole AS.