I Rennebu lokallag av Trøndelag brann- og redningstjeneste, er det behov for fire nye konstabler. Årsaken til at det akkurat nå er behov for relativt mange utskiftinger i korpset, er litt sammensatt.

- Det har litt med alder, helse og at noen flytter på seg. Helt vanlige grunner, det eneste uvanlige er at det ble forholdsvis mange på en gang, sier Steingrim Falksete, leder sør i Trøndelag brann- og redningstjeneste.

Rennebu lokallag består av i alt 16 konstabler, noe som altså betyr at en fjerdedel  skal skiftes ut med det første.

- Målet er å få mannskapet på plass før sommerferien, det gjelder både brannkonstabler og røykdykkere. Utlysning av stillingene kommer med det første, sier Falksete.

Han forteller at Rennebu har et usedvanlig dyktig og dedikert korps. Det er da også de ansatte selv som har tatt initiativ til at interesserte kan bli med på en slags aspirant/hospitantordning i redningstjenesten.

- Dette for å observere og delta på øvelser. Kort og godt for å finne ut om dette er noe for dem. De som har lyst til å finne ut om dette er noe å satse på, kan også ta direkte kontakt med mannskapet, de fleste vet jo hvem det er. Ta kontakt, så kan vi ta det derfra, sier Falksete.