Mandag kveld fikk Opdalingen bekreftet at Heidi Reitås Sæther er ansatt som daglig leder ved Rennebu EnSpire skole på Voll. Stillingen har samme funksjon som rektor i den offentlige skolen.

Reitås Sæther er i dag ansatt i voksenopplæringen i Rennebu kommune, der hun underviser ved EIK, enhet for integrering og kvalifisering. Kombinasjonen komunal stilling i skoleverket, med jobb for den private skolen i den samme kommunen, er i følge Reitås Sæther helt uproblematisk.

- Stillingen i Rennebu EnSpire er foreløpig ulønnet, og noe jeg jobber med på ettermiddag og kveld, understreker hun.

Konstituert rådmann i Rennebu kommune, Lill Hemmingsen Bøe, sier i en kommentar at arbeidslivet har sine regler, og at arbeidstaker har sine rettigheter. Så lenge vedkommende ikke utfører annet arbeid i sin arbeidstid for kommunen, er det lite man kan gjøre.

Hun vil ikke uten videre karakterisere Reitås Sæther som illojal mot sin kommunale arbeidsgiver.

- Dette er muligens verst for personen selv, i og med at hun kanskje gir ulike signaler utad, sier Hemmingsen Bøe.

Hemmingsen Bøe sier det sikkert kan diskuteres om Rennebu EnSpire og Rennebu kommune er konkurrenter, men hun skjønner godt at spørsmålet om lojalitet oppstår.

- Det er nok forskjellig syn på dette, men arbeidslivet er i stor grad bygd opp på tillit. Det er uansett forskjell på en bedrift som skal tjene penger og en tjenesteyter. Men når vi kommer til høsten, må det være tydelige grenser på hva som er hva, sier hun.

RennebuEnspire skole AS tar nå i mot søknader om elevplasser, der fristen for å søke er 15. mars. Skolen skal etter planen starte opp 1. august 2018.

Søknad om elevplass ved Rennebu EnSpire skole skal i følge skolens hjemmesider sendes Heidi Reitås Sæther.