Den 15. januar i år gikk et snøskred sør-øst for Skarvatnet. Det var en hytte som ble rammet av et snøskred. Hytta ble oppført i 1994, etter at byggetillatelse ble gitt som følge av reguleringsplan 1991, anneks oppført i 1997 og hytta påbygd i 2006. I tillegg ble en hyttetomt hvor det var igangsatt arbeid på tomten, rammet av raset. Her ble det gitt byggetillatelse i september 2017, i henhold til reguleringsplan fra 1991. Tomten ble for øvrig fradelt i 1994.

Rådmannen har bedt kommuneadvokaten om å gjøre rede for kommunens ansvar, generelt og spesielt, i snøskredtilfeller hvor det foreligger materielle skader, samt en vurdering av veien videre.

Utviklingsleder Jan Kåre Husa i Oppdal kommune har tidligere uttalt til Opdalingen at de hadde funnet fram alt de hadde i arkivet om hva som var plangrunnlaget da reguleringsplanen for Grønnlia hyttefelt ble behandlet og godkjent.

Førstkommende fredag er det et ekstraordinært bygningsrådsmøte i Oppdal, hvor bygningsrådets representanter skal få presentert redegjørelsen fra advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig. Denne betenkningen har som formål å redegjøre for kommunens generelle ansvar i plansaker og byggesaker, og vurdere ansvarsspørsmålet i en konkret sak.

- Framlagt utredning belyser ansvarsforhold i plan- og byggesaker i henhold til enhver tids gjeldende regelverk. Det er en omfattende utredning generelt, og spesielt i Grønlia, der kommuneadvokaten konkluderer med at kommunen ikke har opptrådt uaktsomt. Her legges til grunn planbehandlinger og utbygging fra 1991 og fram til i dag, skriver rådmannen i sin vurdering.

Rådmannens tilråding: Bygningsrådet tar framlagt betenkning fra advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig, datert 07. februar, til etterretning. Bygningsrådet ber rådmannen igangsette arbeid med å utarbeide ny detaljert skredvurdering i området øst for Skarvatnet ved engasjement av kompetent. Bygningsrådet ber rådmannen vurdere om en slik skredvurdering kan finansieres ved bruk av disposisjonsfond, alternativt kan finansiering avklares gjennom budsjettregulering.