Fortiden pågår det en overgang av ansatte fra Kvikne-Rennebu Kraftlag(Kraftlaget) til TrønderEnergi Nett (TEN).

Konsernet TEN ser detverdifullt å få inn lokal kompetanse fra Kraftlaget, og betegnerprosessen med «overgangene» som god.

- I Rennebu jobber det enveldig positiv gjeng, som har tatt tak, sett mulighetene og værtpå. Slik blir det også spennende jobber av. Det er nettdirektør iTEN, Bård Uthus, som sier dette til Opdalingen.

En av de som sermulighetene, er Ken Andre Teigen. 1. mars tiltrer han stillingensom vedlikeholdsleder i TE, der han får ansvar for vedlikehold avstrømnettet i både Meldal, Rennebu og på Kvikne.

- Vi ønsker å ta tilbake jobber lokalt,jobber som tidligere ble satt ut til eksterne aktører, forklarerUthus.

- Det er viktig at vi som har ansvar for regionalnettet harden lokale kompetansen, supplerer seksjonsleder i TEN Sone sør,Kjetil Asphaug.

TEN bygger nå ny kraftlinje fra Snillfjord tilHitra. Her er det bedriftens egne montører som utfører arbeidet,inklusive mannskap fra Rennebu. En av disse er nettopp Teigen, somher får verdifull kjennskap til regionalnettet.

- Vi må haoperative ressurser der strømnettet er, sier Uthus.

TEN ønsker å hanok bemanning i distriktene, der lokalt mannskap kjenner forholdenebest.

- Fra Berkåk driftes et vesentlig større område enn før. Vårtområde strekker seg gjennom Rennebu, Kvikne og Meldal, og i tilleggdrifter vi Driva -nettet ned til Sunndalsøra og nettet helt ned tilSavalen i Hedmark fylke, sier Asphaug.

Linjenettet kan i visseområder strekke seg gjennom nokså krevende topografi.

- Derfor erdet ekstra viktig med lokalkjent mannskap, understreker KjetilAsphaug.

TrønderEnergi søker nå etter energimontører og lærlinginnen energimontørfaget. Disse får arbeidssted Rennebu, Kvikne ogMeldal, nettopp for å styrke beredskapen og de lokalearbeidsplassene.