Tine, Nortura, Norsk Landbruksrådgiving, Ruralis (tidligere norsk senter for bygdeforskning) og landbrukskontoret i Rennebu kommune gjennomfører for tiden en rekke dialogmøter, der alle som eier en landbrukseiendom i kommunen inviteres for å diskutere dagens og fremtidens landbruk.

Tormod Føll er prosjektleder i Tine, og forklarer hensikten med møteserien.

- Temaene vi tar opp er blant annet generasjonsskifte i landbruket, jordleieproblematikken og andre ting som opptar de som eier en liten eller stor landbrukseiendom. Hensikten med møtene er å se på hvilke muligheter vi har for å ta vare på  jordbruket, og å få i gang en diskusjon om dette med dagens og fremtidens landbruksgenerasjon, sier han.

Møtene, som avholdes i Åshuset i Gisnåsen, Sandbrekka på Stamnan, Fredheim på Grindal og kommunestyresalen på Berkåk, starter alltid med kveldsmat, før det faglige programmet tar over.

Rennebu er en viktig og stor landbrukskommune, også i fylkessammenheng. Dette gjelder både jordbruksareal, melkemengde, lammekjøtt, skogbruk og bygdenæring.

- Rennebu har en sammensatt produksjon, og vi forsøker å beskrive potensialet over hva som kan produseres i grendene. Vi håper at vi gjennom dialogmøtene får inn punkter vi kan gå videre med, sier Tormod Føll.