Johnny Johansen har på vegne av selskapet Vangslia Drift søkt om skjenkebevilling for Vangslia kro og Rock Oss i Stølen. Begge ble avslått da kommunestyret i Oppdal behandlet saken bak lukkede dører sist torsdag.

- Jeg er svært skuffet og vedtaket går virkelig hardt innpå meg, sier en sterkt preget Johnny Johansen til Opdalingen.

Avslaget om skjenkebevilling får konsekvenser både for underholdningstilbudet i Oppdal og for arbeidstakerne i Vangslia og Stølen.

- Sånn umiddelbart har vi vært nødt til å avlyse DJ'er og flere andre artister frem til påske. I tillegg står fire deltidsansatte i fare for å miste jobbene sine. Når det er sagt, så jobber vi med å finne løsninger så fort det lar seg gjøre, sier Johansen.

Johansen har de siste dagene mottatt en rekke henvendelser fra folk som lurer på hva som har skjedd, og selv uttrykker han stor frustrasjon over å måtte lese om saken i media, før han selv har mottatt dokumentene om saken.

- Jeg vet at saken var oppe i et lukket møte i kommunestyret, og jeg finner det underlig at jeg må lese om min sak i media før jeg får tilsendt dokumentene. Det spørsmålet må jeg vel ha lov til å stille, sier han.

Rådgiver helse og omsorg i Oppdal kommune, Frøydis Lindstrøm, uttalte seg lørdag formiddag om saken til OPP:

- Vedtaket kan påklages til fylkesmannen, men avslaget gjelder med øyeblikkelig virkning.

Ordfører Kirsti Welander spør først om saken er offentlig kjent da Opdalingen ber om en kommentar, og da hun får dette bekreftet, kommenterer hun saken slik:

- Jeg var ikke selv til stede på møtet, men det er jo et sterkt signal når et enstemmig kommunestyre vedtar dette. Når kommunestyret sier at nok er nok, har de sterke grunner for dette, så det er nok en del ting det må ordnes opp i, sier ordføreren til Opdalingen.

Ordføreren avviser Johansen kritikk om at media får kjennskap til saken før personen den omhandler.

- Dette er helt vanlig praksis, og er ikke spesielt for denne saken i det hele tatt. Protokollen fra møtet signeres av ordfører og to representanter, og i det øyeblikk er den et offentlig dokument som legges ut på nettet. Våre sekretærer tilskriver de som er berørt i de enkelte sakene, men det er nå engang sånn at postgangen tar litt lengre tid enn nettet, sier hun.

Ordfører Welander innser at det i og med dette vedtaket blir et noe annet tilbud for vinterferiegjestene som kommer til Oppdal enn det det kunne ha vært.

- Men det er det andre som har ansvar for, og ikke politikerne. Det må nok ryddes opp i en del forhold før en eventuell ny søknad kan behandles, sier hun.