Linn Bruholt (19) er nylig valgt inn som 1. styremedlem i Troms AUF. Det er helt naturlig, sier den samfunnsengasjerte ungdommen fra Grindal i Rennebu.

–Jeg ble med da AUF i Rennebu ble stiftet , og etter hvert ble jeg innvalgt til styret i Sør-Trøndelag AUF. Da jeg flyttet til Tromsø, falt det seg naturlig for meg å bidra også her, sier hun.

Linn studerer biologi, klima og miljø ved UIT-Norges arktiske universitet, og bor altså i Tromsø.

–Først blir det bachelor og siden mest sannsynlig en master, så jeg blir nok her i minst tre, kanskje fem år. Etter det får vi nesten bare vente å se, sier hun.

Linn er arvelig belastet hva gjelder det politiske engasjementet. Eller mer presist, her går arven motsatt vei. Pappa Rolf Arne er kommunestyrerepresentant og gruppeleder for Sp i Rennebu, men ifølge Linn var hun medlem av Ap før han ble senterpartipolitiker.

Eventuelle politiske uoverensstemmelser med sitt faderlige opphav tar hun derfor med knusende ro, for uansett er det pappa som har seg selv å takke om så skulle skje, ikke sant?

–Det går nok fint, vi er nemlig stort sett enige, i hvert fall når det gjelder lokale saker, beroliger hun.

I tillegg til styrevervet i Troms AUF, er Linn engasjert i studentpolitikken og har rukket å markere seg såpass at hun allerede er varamedlem til studentparlamentet i Tromsø. Noen politiske ambisjoner ut over dagens "nivå", vil hun ikke påberope seg, men er heller ikke helt fremmed for enda mer politisk virke i fremtiden.

–Om det blir Stortinget en gang (he, he), er vanskelig å si på nåværende tidspunkt, forklarer hun på ekte politikervis.

Hun trives godt blant masse trivelige folk i Nordens Paris. Tilnavnet har for øvrig sin opprinnelse fra tida rundt midten av 1800-tallet, da jentene i byen gikk kledd som parisiske sypiker.

Besøkende ble ofte svært overrasket over det de fant i Tromsø den gang, og en tysk turist skrev: «Stokholm gjelder for Nordens Paris. Skal det beboende høje Norden ogsaa have et, kan det kun være Tromsø», mens Bjørnstjerne Bjørnson rapporterte til sin Karoline at «her er kun champagne og spetakkel».

Sjampis og spetakkel blir det visstnok ikke mye av for det unge politikertalentet fra Rennebu, for når hun ikke studerer, går kveldene med til politisk virksomhet. Og om det er aldri så fint å bo i Tromsø, er det uansett lite som kan måle seg med setra i Svartådalen.

Så til påske får sjampis være sjampis og Tromsø være Paris aldri så mye. Da går turen sørover til eldoradoet i Trollheimen. Basta.