Etter at oppstarten av byggeprosjektet Aunevang i Oppdal sentrum har blitt forsinket med tre - fire år har nå Per Asphaug bestemt seg for å overlate prosjektet til entreprenørselskapet Consto.

Selskapet har tidligere stått for byggingen av Bunnpris-bygget, ambulansegarasjen og bygningene som i dag rommer Mølbelringen og Eurospar. Byggeprosjektet Aunevang har en totalramme på cirka 60 millioner kroner.

- Prosjektet er blitt bedre

Selv om Aunevang har vært Per Asphaugs baby de siste årene, så er han ikke så veldig lei seg for at Consto nå har overtatt prosjektet.

Han innrømmer at han kom i pengeskvis etter så mange år med diskusjoner fram og tilbake med naboene, og at det er en av årsakene til at han nå har overlatt prosjektet til andre.

- Jeg ser jo nå at hele prosjektet har hatt godt av at noen med andre øyne har sett på forskjellige løsninger, forteller Asphaug til Opdalingen.

Henrik Vågen fra Consto Midt-Norge forteller at endringene egentlig er minimale, men de får likevel økonomiske konsekvenser for planene som gjør at det blir et prosjekt med plusstall.

Blant annet bygger man nå kjeller under to tredjedeler av bygningen i stedet for hele, alle leilighetene får store balkonger i stedet for svalgang på baksiden av huset, der bygningen før bøyde av i en avrundet sving er nå det nå blitt en vinkel på huset, samt at det i enden av hust mot sør nå er rett vegg fra bunn til topp i stedet for avsatser. Det blir nå 15 leiligheter i stedet for 14, samt tannklinikk på nesten 300 kvm og et forretningslokale i nord på litt over 100 kvm.

Tilflytta oppdaling har prosjektansvar

Via kontakter kom Asphaug i prat med prosjektleder Henrik Vågen i Consto Midt-Norge. Han mente at dette var noe selskapet han jobbet for kunne være interessert i.

Vågen, som selv kom flyttende med familien til Oppdal for under ett år siden, gikk gehør for ideen hos hovedkontoret, og slik ble det inngått en avtale mellom Asphaug og Consto som sikrer Oppdal ny tannklinikk, samt 15 nye leiligheter og et større forretningslokale.

Mandag kveld avholdes det informasjonsmøte for naboer om ny prosjektledelse og de mindre endringene i planene.

Opptatt av sentrumsutvikling

Asphaug, som er tidligere ordfører i Oppdal, er engasjert i sentrumsutviklingen og håper at det nye bygget kan bli et positivt og fint signalbygg i bygda.

- Det har hele tiden vært viktig for meg at bygget skal se pent ut, i tillegg til at man skal satse på kvalitet når det gjelder byggematerialer og interiør.

Prisene for de 15 leilighetene vil ligge på cirka tre–seks millioner alt etter størrelse og etasje. Consto har beholdt lokale leverandører slik at både Aktiv eiendom og Troll arkitekter er med videre i prosjektet.

Målgruppen for leilighetene i Aunevang er både de som ser etter en fritidsbolig, men også fastboende som ønsker å bo bekvemt og sentralt.