Det er medlemskommunene i Trøndelag brann- og redningstjeneste (TBRT), fordelt etter innbyggertall, som betaler alt av investeringskostnader i selskapet. Nå håper TBRT at Rennebu, som en del av et større interkommunalt samarbeid (IKS), ser verdien av brannfellesskapet slik at det nå blir gjort noe med forholdene for denne virksomheten i kommunen.

–Dette er gjort i de andre eierkommunene i selskapet, det er bare Rennebu og Oppdal som står igjen, sier leder i TBRT distrikt Sør, Steingrim Falksete.

Trondheim kommune står med 82,55 prosent eierandel i TBRT, mens Oppdal og Rennebu eier henholdsvis 3,06 prosent og 1,15 prosent av selskapet.

Venter på reguleringsplan

Det betyr at om Rennebu kommune bestemmer seg for å bygge ny brannstasjon, vil Trondheim kommune stå for i overkant av 80 prosent av kostnadene.

–Da er det egentlig litt dumt av kommunen ikke å benytte denne muligheten, sier Falksete.

Det er bygd nye brannstasjoner i Trøndelag de senere år. I TBRT sitt område er det bare Oppdal og Rennebu som gjenstår, men i og med at det skal lages en ny reguleringsplan i forbindelse med ny trase for E6, er det også et spørsmål om hva som er riktig tidspunkt for å utarbeide planer for en ny brannstasjon på Berkåk.

Uegnede kjellerlokaler

I Rennebu har brann- og redningstjenesten tilhold i kjelleren i kommunehuset. Der er det langt fra optimale forhold, selv om tilpasninger er gjort, men lokalene begrenser mulighetene til å gjøre utbedringer.

–Mannskapet vårt skal ikke ha helsemessige utfordringer med det å være i brannvesenet, og IKS i TBRT utarbeider nå en behovsbeskrivelse for brann- og redningstjenesten i Rennebu. Behovene vil nok ikke være mulig å tilfredsstille i eksisterende lokaler, sier Falksete

–Innen utgangen av februar skal vi være ferdig med denne. Den vil så bli sent til Rennebu kommune, og da håper jeg de vil være supermotiverte til å få på plass en ny brannstasjon, sier Falksete.

Så hvem tror du får ny brannstasjon først; Oppdal eller Rennebu?

–Slik det ligger an i dag, holder jeg faktisk en knapp på Rennebu, sier Steingrim Falksete.