Oppdal Servering AS er solgt til oppdalingen Martin Lund Øien (31). Han har ansatt Louisa Øgren som daglig leder, og sammen skal de to sammen med de øvrige ansatte få orden på skjenkebevilling og andre nødvendige papirer.

- Dette er mitt bidrag til å prøve å redde sesongen i Oppdal, kommenterer Øien til Opdalingen.

- Nå er det viktig at hele Oppdal samles og gjør det beste ut av situasjonen. Jeg gjør dette for at turistene skal få et best mulig inntrykk av Oppdal og få en fin opplevelse når de kommer til bygda, forteller Øien.

Tidligere eier Johnny Johansen bekrefter ovenfor Opdalingen at selskapet er solgt.

- Alle papirer er i skjønneste orden, salget er registrert i Altinn og Brønnøysund, penger er overført og alle formaliteter er på plass, forteller Johnny Johansen.

Han utrykker lettelse over at man har kommet fram til en ordning som kan være med å redde sesongen i Vangslia.

- Fra kommunens side har man jo uttrykt at man vil prøve å finne en løsning innenfor de rammer man har til rådighet, og nå har jeg gjort mitt for at det skal gå i orden, mener Johansen.

- Dette er ikke en måte å omgå regelverk og reglement på da?

- Du kan jo spekulere og tro så mye du bare vil, jeg vet at alt er gjort etter boka, og da må man nesten forholde seg til det, uansett hva man ellers tror og mener, svarer Johansen.

- Hva blir din rolle i Oppdal Servering i tiden framover?

- Jeg eier ikke lenger selskapet, men fortsetter som restaurantmedarbeider. Det er stort trøkk i bakken nå, og det er behov for min arbeidsinnsats, forteller Johansen.

- Hvor mye fikk du for aksjene?

- Det er en sak mellom den nye eieren og meg.

Også Martin Lund Øien ønsker ikke å kommentere salgssummen ovenfor Opdalingen, men vil heller fremheve arbeidskapasiteten og dyktigheten til selskapets daglige leder Louisa Øgren.

- Jeg har full tillit til at hun kommer til å styre selskapet med sikker og erfaren hånd, uttaler Øie.

- Hva skjer nå?

- Nå søker vi om skjenkebevilling og håper at kommunen kan gi oss ambulerende bevilling fram til søknaden om ordinær bevilling blir behandlet. Dersom dette ikke er mulig vil vi vurdere utleie fram til påske. Jeg håper likevel at alle parter nå kan tenke framover og positivt og at vi får en løsning til beste for turistdestinasjonen Oppdal.

Fra 1. mai er det andre som tar over, men i ukene som kommer håper vi å gjøre en best mulig jobb for bygda. Nå er det opp til kommunen å avgjøre hva som skjer videre, avslutter Øien.