Onsdag signerte Hilmar Nilsen og Rune Nilsen kontrakten som gjør at de tar over Loftet i Vangslia og spisestedene i Vangslia, Toppen og Rockoss. Fram til 1. mai i år er det Oppdal servering som driver matstedene, men etter det er det Rune og Hilmar som tar over.

Allerede i dag er de klar for å åpne afterskien i Vangslia igjen.

- Det har gått veldig fort. Etter at det ble kjent at det ikke ble gitt ny skjenkebevilling til afterskien i Vangslia, bestemte vi oss for å få opp igjen afterskien i Oppdal igjen. Da nyheten først sprakk, tenkte jeg at dette var kjempekrise for Oppdal. Vi har andre afterskiplasser i Oppdal, men alle kan ikke dra dit, så derfor er det viktig at vi får Loftet opp å gå igjen, sier Rune Nilsen.

Han forteller at de ikke har noe samarbeid med Johnny Johansen og at de leier gjennom Oppdal skiheiser.

- Allerede i dag braker det løs og da er det bare for folk å spenne på seg skiene og ta turen til Vangslia, sier Nilsen.

De har signert en tiårskontrakt, hvor de går inn å leier hele anlegget.

- Vi ser for oss å bli her i minst ti år og kanskje lenger, sier de.

Kommer til å ribbe mattilbudet

Både Rune og Hilmar er utdannet kokk. Hilmar har vært kokk siden han var 16 år og for Rune falt det naturlig å gå i samme fotspor som faren. Han har flere ganger vært med faren å lage mat.

- Jeg husker at jeg startet i oppvasken på Ludviks kjøkken og siden da har jeg gått gradene, sier han.

På forskjellige forum har maten i bakken fått hard medfart. Det har florert flere kommentarer på at maten ikke er bra nok og at flere er misfornøyde med det de får servert.

- Vi skal gjøre noe med menyen når vi tar over. Det kommer til å bli tre forskjellige konsepter. Det er litt hemmelig enda, men det kommer til å bli amerikansk diner, italiensk pizza og street food. I tillegg legger vi stor vekt på at det meste skal være hjemmelaget, sier de.

- Tok dere selv initiativ til å ta over kontrakten eller ble dere spurt?

- Vi tok selv initiativ. Vi har tenkt på dette ei stund og det hadde vært artig å drive med restaurant i bakken, sier de.

- Hvilke forventninger har dere til dette opplegget?

- Vi kommer til å starte på scratch. Vi kommer til å ribbe mattilbudet totalt og bygge det opp igjen med de ideene og tankene vi har. Målet vårt er at innen to år skal vi være best på mat blant skidestinasjonene, sier de.

I tillegg til å forberede mattilbudet skal de også gjøre noe på interiørsiden.

- Viktig for Oppdal

Både Rune og Hilmar mener det er viktig for Oppdal å ha en oppegående afterski.

- De som kommer hit forventer at en alpindestinasjon kan tilby liv og røre etter at de er ferdige med å stå på ski. Hvis tilbudene i Oppdal er for små og for dårlig vil det gå utover bygda som helhet, sier Rune.

Positive tilbakemeldinger

På reåpningen av Loftet i dag skal Rune selv stå bak baren å tappe øl.

- Det kommer nok til å bli ei veldig travel helg med utrolig mye folk. Denne helga er en overlappingshelg og er en av de største helgene i Oppdal, sier de.

Etter at nyheten om at far og sønn Nilsen skulle ta over i Vangslia, har ikke tilbakemeldingene latt vente på seg.

- Vi har fått mange positive tilbakemeldinger og mange gratulasjoner fra folk. Det er tydelig at de setter pris på at tilbudet består, sier de.