Halvard Lillevik fra SykkelSentralen er fredag formiddag i Rennebu og demonstrerer Elsykkel på sykehjemmet. Bakgrunnen er Kvinnegruppa i Rennebu sin pågående innsamlingsaksjon.

- Det trengs alltid noen til å ta tak i sånt, og skulle Rennebu bestemme seg for å kjøpe sykkel, er det aller viktigste at den brukes, sier Lillevik.

Solveig Træthaug er leder for den aktive kvinnegruppa i Rennebu, og hun forteller at det så langt er kommet inn nesten 60.0000 kroner i innsamlingsaksjonen.

- Det var etter ønske fra fysioterapauter og ansatte ved sykehjemmet at vi organiserer denne innsamlingsaksjonen. Hensikten med et slikt innkjøp, er jo rett og slett å kunne ta med folket ut på tur, sier hun.

En Elsykkel med de nødvendige "fasiliteter" som gjør den egnet til bruk ved en institusjon, koster en del. Det er nesten kommet inn tilstrekkelig med midler til å finansiere èn sykkel, men Træthaug vil gjerne samle inn mer penger. Mye mer.

- Det hadde vært triveligere med to sykler, da blir det straks mer sosialt. Så innsamlingen fortsetter, her er det bare å se på muligheten, sier hun.

Lillevik forteller mange gla'historier fra rundt omkring om førnøyde brukere ut på tur. Sykkelen beskrives som en helt vanlig sykkel, med nogo attåt.

- Den har tre hjul, tre-punkts seler og regntrekk om det skulle være nødvendig. El-motoren har en kapasitet på minst to mil og kjører lett 25 km/t. Men det er som regel mer enn nok med 15 km/t., sier han.

Mange kommuner i landet har kjøpt slike sykler, blant annet Trondheim kommune. Erfaringen er at en slik sykkel føles trygt for både ansatte og pårørende.

- Og så er det er lett å prate sammen på tur. Et slikt hjelpemiddel fremmer sykkelgleden, og det aller viktigste er jo at sykkelen faktisk brukes, sier Halvard Lillevik.