Ordfører i Oppdal, Kirsti Welander, svarer på fagforeningenes brev om krenkende uttalelser fra kommunestyrepolitiker Sigmund Fostad (Frp) under kommunestyremøtet onsdag 18. januar.

Fostad satte spørsmål ved om det var «intelligensen eller viljen» det sto på hos de ansatte ved teknisk enhet i kommunen, siden ikke bare halve veibredden strøs for å tilrettelegge for sparkbruk.

- Som ordfører synes jeg på ingen måte det er greit med slik opptreden i kommunestyret, og jeg beklager at jeg ikke ga en advarsel til Fostad umiddelbart. Det burde jeg ha gjort, skriver ordfører Kirsti Welander og fortsetter:

- Både i kommunestyret og andre politiske organ forventes det at politikere opptrer respektfullt, og at de ikke bruker ord og uttrykk som kan oppleves krenkende. I saker som omhandler våre medarbeidere i Oppdal kommune mener jeg at vi som er politikere skal opptre ekstra varsomt. Kommunestyret har det overordna arbeidsgiveransvaret for samtlige medarbeidere i Oppdal kommune, og med det følger et særskilt ansvar for å behandle medarbeiderne ordentlig og respektfullt.

Ordføreren tenker i første omgang å informere om episoden fra kommunestyremøtet 18. januar, brevet fra fagforeningene og eget svar i førstkommende kommunestyremøte.

- Her vil jeg særlig opplyse om ordførers rett til å gi advarsel, frata representanter ordet og i ytterste konsekvens bortvise representanter fra møtet.

Avslutningsvis takker ordføreren for brevet fra de tolv tillitsvalgte.

- Dere har helt rett i at det fins regler og kutymer for hva som er akseptabelt atferd i et kommunestyremøte eller andre politiske arenaer. Som hovedregel tilligger det hver enkelt politiker å være seg bevisst sin atferd. Men, jeg skal heretter minne om det og iverksette tiltak dersom det blir nødvendig.

redaksjon@opdalingen.no

970 80 400