Under folkehelsekvelden som Oppdal Senterparti arrangerte sammen med Oppdal videregående skole 31. januar, presenterte NTNU resultatene fra undersøkelsen «Oppvekst i bygder».

Undersøkelsen avdekker at det er mye bra i Oppdal og at ungdommen generelt ser ut til å trives godt. Samtidig finnes det også områder hvor det er rom for bedring. Et av disse er mangel på møtesteder i kommunen. Hele 57,3 prosent av de som deltok på undersøkelsen var enten «svært enig» eller «enig» i påstanden om at det er for få møtesteder for unge mennesker i Oppdal.

- Ønsker ekstrakveld

«Dette er et signal vi mener det er viktig å ta på alvor» skriver Ola Husa Risan i sin interpellasjon foran neste ukes kommunestyremøte.

Da dette ble lagt fram under folkehelsekvelden, bekreftet ungdomsklubbrepresentant Joakim Størvold at dette var en kjent sak i ungdomsmiljøet og at ungdomsklubben gjerne vil holde åpent en ekstra kveld per uke.

Besøkte klubben

I dag er det to ungdomsklubbkvelder i uka i Oppdal, på mandager og fredager. Ungdomsklubben er underlagt Oppdal kulturhus og finner sted ved kulturhusets lokaler.

Senterpartiet har etter folkehelsekvelden vært på besøk hos ungdomsklubben og blitt informert om arbeidet som gjøres der.

Her kom det klart fram at det er ønskelig med flere ungdomsklubbkvelder per uke. Det kommer i snitt 48 ungdommer per kveld når klubben er åpen.

Foreslår vedtak

«Oppdal senterparti ser at ungdomsklubben er viktig for folkehelsen og ønsker å støtte opp om dette tilbudet. Dette er en viktig møteplass for ungdom som er aktiv på andre sosiale arenaer, men kanskje særlig for de som ikke har andre arenaer de deltar på. Ungdomsklubben utgjør en viktig forebyggende rolle og er en god møteplass for ungdom der alkohol og andre rusmidler ikke er tillat», skriver Risan.

Ungdomsklubben ser også selv behovet for å holde åpent flere kvelder per uke, men mangler de nødvendige ressursene.

Senterpartiet har følgende forslag til vedtak:

«Kommunestyret ber ledelsen i kulturhusforetaket vurdere å utvide ungdomsklubbtilbudet og se på muligheten for å kunne tilby ungdomsklubb/fritidsklubb for ungdommen en ekstra kveld per uke, utover dagens to kvelder».

Saken tas opp i kommunestyret torsdag 22. mars.